VIDEO/ Claudiu Târziu, la emisiunea „Culisele statului paralel”: AUR este anticorpul poporului român la flagelul numit neomarxism

AUR este anticorpul poporului român la flagelul numit neomarxism și a apărut pentru a apăra valori naționale precum tradiție, credință, familie și libertate, astfel încât neamul românesc să meargă mai departe cu fruntea sus, a declarat, joi, în direct la emisiunea „Culisele statului paralel”, liderul AUR, Claudiu Târziu.

În cadrul unui interviu de colecție acordat pentru „Culisele statului paralel”, Cladiu Târziu a răspuns unei serii de întrebări adresate de realizatoarea emisiunii, Anca Alexandrescu.

Este AUR un partid extremist, așa cum îl cataloghează adversarii politici?

Claudiu Târziu: Eu aș spune că AUR este de extremă urgență. Era de mult timp necesar, a apărut destul de târziu, atunci când a putut să nască poporul român un tip de anticorpi la flagelul care bântuie prin lume și care s-a apropiat periculos și de România: neomarxismul.

Dacă ne punem de-a curmezișul acestei ideologii, dacă vrem să apărăm ceea ce e de apărat în România- tradiția, credința, Biserica, familia, libertatea- și asta ne face în ochii celor care promovează o cultură a morții, o distrugere cu program a tuturor temeiurilor societății noastre, atunci primim orice fel de etichetă. Dar noi suntem încredințați că facem ceea ce trebuie pentru ca neamul acesta să meargă mai departe și să meargă cu fruntea sus.

Mircea Geonă, candidat AUR la alegerile prezidențiale?

Claudiu Târziu: Am mai multe reproșuri să-i fac domnului Geoană. Am fost ziarist de investigații, am spus-o public. Domnul Geoană are să-și clarifice puțin trecutul, și trecutul personal, și pe cel din familie. Pe urmă, toată lumea poate să stea de vorbă cu toată lumea. Nu cred că alegătorii AUR așteaptă din partea noastră un candidat care a trecut deja prin mai multe încercări și partide politice și care a fost înfrânt așa cum a fost înfrânt domnul Geoană.

Este posibil un nou an 1918, adică reîntregirea României în vechile hotare?

Claudiu Târziu: Da, acesta este idealul noastru național, (și) pentru acest ideal ne-am născut noi, AUR. Reunificarea trebuie să se facă și teritorial și moral-spiritual și cultural- politic. Este un ideal pe care îl reafirm de câte ori am ocazia și pe care noi ca partid îl urmărim. Desigur, mijloacele trebuie să fie adaptate celor secolului XXI și ele sunt cu precădere diplomatice, politice, nu militare.

Este nevoie de studierea Holocaustului în învățământul universitar?

Claudiu Târziu: Da, este nevoie, și se face acest lucru de cel puțin 15 ani. Este parte a istoriei pe care noi trebuie să o aflăm. Nu am nimic de comentat în plus.

Ce face AUR pentru comunitățile românești?

Claudiu Târziu: Legea dată de Kiev pentru românii din Ucraina a trecut, dar este total nesatisfăcătoare, după părerea noastră. Regimul de la Kiev a încercat cumva să mimeze o îmbunătățire. Lucrurile nu sunt îmbunătățite pentru minoritatea română. Sunt peste 500.000 de români în Ucraina pentru drepturile cărora eu și partidul AUR am militat împreună de la început. O fac și în calitate de președinte al Comisiei pentru românii de pretutindeni, o fac și ca lider de partid, cu mijloacele politice care îmi stau la îndemână.

Referendum pentru familie și bani numerar

Claudiu Târziu: Da, susțin acest demers. Am spus încă din momentul în care ideea a căpătat contur în societatea civilă că dacă se va iniția un astfel de demers, AUR îl va susține cu miljoace politice, inclusiv în Parlament. Am fost alături de Comitetul de inițiativă pentru modificarea Constituției în cele două articole (familie și numerar- n.red), într-o conferință în care au anunțat procesul de strângere de semnături pentru acest referendum care este absolut necesar. Tot ce spuneam în 2018- reamintesc că am fost unul dintre liderii Coaliției pentru Familie- și despre care propaganda împotriva referendumului de atunci spunea că este conspirație riscăm să se întâmple acum.

Comasarea alegerilor

Claudiu Târziu: Comasarea alegerilor este împotriva Constituției, împotriva regulilor democrației.

Studiul istoriei rezistenței anticomuniste în școlile din România

Claudiu Târziu: Este absolut obligatoriu! Este strigător la cer că nu se studiază acest capitol care ne dă motiv de mândrie națională, ne crește sentimentul de demnitate națională, avem la ce să ne raportăm și să spunem și noi: noi nu am luat jugul dictaturii care a venit pe tancurile sovietice fără să opunem rezistență. Este un capitol esențial pentru buna creștere a noilor generații.

Este mișcarea LGBT un pericol?

Claudiu Târziu: Nu mișcarea LGBT în sine este un pericol, ci ideologia care stă în spatele ei și care folosește, alimentează această mișcare. Este o manevră de tip neomarxist: trebuie să ațâți, să provoci, să stârnești minoritățile împotriva majorității, încercând să răstorni o ordine firească a lumii și sperând că din această demolare o să reconstruiești o lume după utopiile pe care le ai în minte. Această ideologie radicală de extremă stânga este o utopie.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost