Duminica Ortodoxiei sărbătorită la Chicago, 24 martie 2024

Duminica Ortodoxiei a fost sărbătorită în mod deosebit şi anul acesta la Chicago. La Catedrala Sf. Împărați Constantin și Elena, Sf. Liturghie a fost oficiată de clerul Catedralei. După Sf. Liturghie, copiii de la Școala duminicală a Catedralei au organizat o procesiune cu sfintele icoane, din biserică până în sala socială a Catedralei unde au intonat imne specifice Postului Mare.

La vremea serii, clerul și credincioșii ortodocși din zona Chicago s-au întâlnit la biserica ortodoxă greacă Sf. Ioan Botezătorul din Des Plaines, IL, pentru Vecernia Pan-Ortodoxă. Organizată de Asociația clerului ortodox din Chicago, slujba Vecerniei a fost un moment de adevărată comuniune ortodoxă. Doi ierarhi, 40 de preoți și diaconi și peste 400 de credincioși din zona Chicago s-au rugat împreună în această sfântă zi. Preoţii slujitori şi mai mulţi credincioşi ai Catedralei Sf. Împăraţi Constantin şi Elena au participat la această slujbă pan-ortodoxă. Omilistul serii a fost PS Episcop John al Arhiepiscopiei Antiohiene Creștin-Ortodoxe din America de Nord, Dioceza pentru Worcester şi Noua Anglie.

La sfârșitul slujbei Vecerniei, s-a citit Sinodiconul Ortodoxiei, mărturisirea comună a dreptei credințe. O procesiune cu sfintele icoane a încheiat această slujbă a Vecerniei Panortodoxe din Chicago.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost