Franța, prima țară care înscrie avortul în Constituție. Președintele Emmanuel Macron: Mândrie franceză, mesaj universal

Parlamentul francez a votat, luni, pentru înscrierea avortului în Constituție, o premieră la nivel mondial, anunță agențiile de presă internaționale.

Din cei 902 de parlamentari francezi prezenți în sală, 780 de parlamentari au votat pentru această măsură și doar 72 au votat împotrivă, iar restul nu au votat.

„Mândrie franceză, mesaj universal! Să sărbătorim împreună intrarea unei noi libertăți garantate în Constituție, cu prima ceremonie din istoria noastră deschisă publicului. Ne vedem pe 8 martie, Ziua internațională a drepturilor femeilor”, a transmis, pe X,  președintele Emmanuel Macron, referindu-se la ceremonia de aprobare care va avea loc vineri.

Reamintim că Asociația Pro Vita București a caracterizat decizia Franței  ca fiind o re-cădere a civilizației europene într-o epocă a barbariei, după cum a relatat RostOnline.

„ Această decizie reprezintă re-căderea civilizației europene într-o epocă a barbariei. Avortul nu este nici „modern”, nici „un câștig al civilizației”, ci era o practică obișnuită încă din vremurile pre-creștine, o practică obișnuită și astăzi printre ultimele popoare primitive care au avut contact puțin sau deloc cu civilizația modernă, așa cum se poate citi în cărți, cum este cea a cunoscutului etnolog Jared Diamond, de exemplu. La fel de obișnuit era și este în aceste societăți și abandonul persoanelor bolnave, bătrâne și invalide care, dacă nu sunt ucise de-a dreptul, sunt lăsate fără apărare și neajutorate în fața unui destin nefast. În Roma antică se obișnuia ca pater familias să hotărască după naștere dacă un nou-născut urma sau nu să fie acceptat în familie: dacă îl lua în brațe și îl ridica în sus, îi permitea să trăiască; dacă nu o făcea, pruncul era abandonat și lăsat să moară.

Creștinismul, în schimb, este cel care a impus un nivel minim de respect pentru fiecare ființă umană, indiferent de originea sa, de starea sa de sănătate, ori dacă fusese „dorită”, inclusă în „planificarea familială”. Creștinismul, așadar, a marcat un mare și real progres al civilizației umane, încetățenit de-a lungul unor secole de trudă și schimbări. Astăzi, exact acest progres real riscă să se piardă în decurs de doar una sau două generații. Crimele în masă ale Revoluției Franceze, apoi ale naziștilor și ale comuniștilor au fost doar un „aperitiv” al barbariei avortului, cu care ne confruntăm astăzi, și a cărei înscriere în legea fundamentală a unei țări europene este o expresie izbitoare a căderii despre care vorbeam mai sus.

Încă mai sperăm în binele națiunii franceze – dar acea națiune care dă astfel de legi și alege să trăiască sub semnul lor se înscrie cu tărie pe calea spre propria-i pieire”, notează ProVita București.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost