(VIDEO) Ștefan Vuza (Chimcomplex Borzeşti): Fizica și chimia arată că este IMPOSIBIL să decarbonizăm. În România, nu avem de ales. Totul se decide la Bruxelles

Fizica și chimia arată că este imposibil să decarbonizăm, așa cum doresc liderii de la Bruxelles, a explicat Ştefan Vuza, preşedintele Consiliului de Adminsitraţie, Chimcomplex Borzeşti.

Declarația a fost făcută, joi, în cadrul Conferinţei ZF Power Summit 2024.

„Fizica și chimia arată că este imposibil să decarbonizăm. Acesta este motivul pentru care chimiștii s-au întâlnit, în 20 februarie, și au transmis șefei CE, Ursula von der Leyen și liderilor de la Bruxelles: Ce doriți voi este imposibil! Fără molecula de CO2 moare toată planeta. Trebuie să ne poziționăm corect!”, a spus Ștefan Vuza.

Potrivit acestuia, premierul Belgiei a anunțat, recent, că decarbonizarea va continua, dar fără dezindustrializare.

„Ce s-a început acum este un dezastru total. Noi nu mai poluăm pentru că s-a oprit industria, nu pentru că dacă ar merge industria nu am mai emite acele celule de CO2. Moleculele de CO2 nu sunt dovedite că aduc încălzirea globală. Unele universități plătite spun că da, altele spun că nu, că metanolul cauzează încălzirea globală. (…)

Noi, în România, nu avem de ales. Totul se judecă la Bruxelles și e greșit. Peste 4 ani, toți o să recunoască ce spun eu acum, este o iluzie spre ce ne îndreptăm. Azi suntem doar 2-3 voci care spunem adevărul și vedem realitatea”, a subliniat Ștefan Vuza.

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost