Irlanda: Victorie ISTORICĂ pentru valorile familiei. Referendumul care desființa căsătoria a fost RESPINS

Referendumul organizat în Irlanda pentru redefinirea familiei a fost respins într-o manieră categorică, Irlanda demonstrându-și angajamentul față de înțelegerea tradițională a familiei, ca fiind bazată pe căsătorie.

Acest vot reprezintă un moment critic în istoria Irlandei, marcând sfârșitul unei ere dominate de conformismul liberal. Această decizie a electoratului irlandez transmite un mesaj puternic cu privire la importanța păstrării valorilor fundamentale în fața schimbărilor societale radicale.

Reamintim că Irlanda a organizat, vineri, 8 martie, două referendumuri privind redefinirea familiei și eliminarea din Constituție a „referirilor sexiste” la adresa femeilor.

Guvernul condus de premierul Leo Varadkar, un politician care a recunoscut că este homosexual, a cerut populației să voteze „da” la ambele referendumuri de revizuire a Constituției, astfel încât din aceasta să fie eliminate referirile despre care susţine că sunt „sexiste, discriminatorii şi depăşite”.

Asftel, prin referendum se urmărea să se modifice actuala definiție a familiei și să o înlocuiască cu sintagma „uniunea bazată pe căsătorie sau alte relaţii durabile”, după cum a relatat RostOnline.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost