Referendumul organizat în Irlanda pentru redefinirea familiei a fost respins într-o manieră categorică, Irlanda demonstrându-și angajamentul față de înțelegerea tradițională a familiei, ca fiind bazată pe căsătorie.
Acest vot reprezintă un moment critic în istoria Irlandei, marcând sfârșitul unei ere dominate de conformismul liberal. Această decizie a electoratului irlandez transmite un mesaj puternic cu privire la importanța păstrării valorilor fundamentale în fața schimbărilor societale radicale.
Reamintim că Irlanda a organizat, vineri, 8 martie, două referendumuri privind redefinirea familiei și eliminarea din Constituție a „referirilor sexiste” la adresa femeilor.
Guvernul condus de premierul Leo Varadkar, un politician care a recunoscut că este homosexual, a cerut populației să voteze „da” la ambele referendumuri de revizuire a Constituției, astfel încât din aceasta să fie eliminate referirile despre care susţine că sunt „sexiste, discriminatorii şi depăşite”.
Asftel, prin referendum se urmărea să se modifice actuala definiție a familiei și să o înlocuiască cu sintagma „uniunea bazată pe căsătorie sau alte relaţii durabile”, după cum a relatat RostOnline.

- Europarlamentarul Claudiu Târziu, gazda unei dezbateri de interes major pentru producătorii români, joi, în Capitală - 19 martie 2025
- Ilie Bolojan, consultări cu premierul Ciolacu înainte de Consiliul European. Detalii despre poziția României cu privire securitatea europeană, păstrate la secret - 19 martie 2025
- Prințul Serban Dimitrie Sturdza, europarlamentar AUR, în PE: România susține fără rezerve integrarea europeană a Macedoniei de Nord - 19 martie 2025