Poliția gândirii. Guvernul Trudeau vrea lege pentru arestarea celor bănuiți că ar putea comite, în viitor, o infracțiune motivată de ură

Guvernul lui Justin Trudeau a propus o lege care oferă judecătorilor puterea de a pune pe cineva în arest la domiciliu dacă se tem că ar putea comite o infracțiune motivată de ură.

Una dintre măsurile sugerate ar oferi judecătorilor posibilitatea de a pune sub arest la domiciliu persoane despre care se tem că ar putea comite o infracțiune motivată de ură în viitor.

Persoana ar putea fi, de asemenea, obligată să poarte o brățară electronică dacă procurorul general a solicitat acest lucru.

Arif Virani, ministrul justiției, a declarat că măsurile s-ar putea dovedi „foarte importante” în limitarea comportamentului cuiva care ar putea viza grupurile minoritare. Criticii au avertizat că proiectul de lege este „draconic” și ar putea înăbuși libertatea de exprimare.

Dar ministrul canadian al justiției a apărat măsura, susținând că ar fi un instrument important pentru a ajuta la protejarea potențialelor victime.

Dragoș Doran

About Dragoș Doran

Alături de Dreapta creștină și de Rost încă de la începuturi. Autodidact în ale scrisului.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Poliția gândirii. Guvernul Trudeau vrea lege pentru arestarea celor bănuiți că ar putea comite, în viitor, o infracțiune motivată de ură”

  1. Trudeau in loc sa fie in puscarie pentru genocid propune legi. Canada a ajuns are la conducere un guvern extremist.

Comentariile sunt închise.