Sobele pe lemne, înlocuite cu pompe de căldură, până în 2050

Sobele pe lemne, care sunt folosite în peste 80 % din locuințele din mediul rural din țara noastră, trebuie înlocuite, treptat, cu pompe de căldură.

Măsura face parte din angajamentele luate de România față de Comisia Europeană pentru atingerea obiectivelor europene de neutralitate a emisiilor de dioxid de carbon, până în 2050, anunță Antena 3.

De altfel, autoritățile române au dat semnalul privind înlocuirea sobelor clasice, lansând în dezbatere programul „Rabla pentru sobe”, după cum a relatat RostOnline.

Ce sunt pompele de căldură

Pompele de căldură nu generează căldură prin arderea de combustibili fosili, ci folosesc căldura disponibilă în mod natural în mediul înconjurător.

Ele preiau căldura de la exterior şi o pompează în interior ca să vă încălzească încăperile sau extrag aerul cald din interior şi îl evacuează ca să le răcorească.

În loc să producă căldură, ele extrag și folosesc energia ambiantă (caldă sau rece, din aerul exterior și apele de suprafață sau de canalizare) sau energia geotermală (caldă sau rece, din apele subterane sau subterane).


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Sobele pe lemne, înlocuite cu pompe de căldură, până în 2050”

  1. Prostia celor din Comisia Europeană nu are margini. Membrii Comisia Europeană sunt irecuperabili.

  2. În articol se spune ca „Măsura face parte din angajamentele luate de România „.
    Fara a dori sa prejudiciez în vreun fel profesionalismul ziaristei, caci nu acesta este scopul argumentatiei mele, din câte stiu eu, România este numele unei tari, un nume nu poate lua niciodata decizii si nicidecum sa se angajeze .
    Iar tara este si ea o entitate abstracta, care desemneaza un anumit teritoriu locuit de un anume neam.

    Acest angajament a fost luat sub pretextul ” României ” de indivizi în carne si oase , lipsiti de orice fel de raspundere personala pentru actele pe care le exercita sau efectueaza , care servesc interese private, globaliste, oligarhice, contrare celor ale noastre ( în general ), caci pot fi ( si din pacate sunt ) multi locuitori ai acestei tari care cred înca în povesti cu zâne si în tot felul de crize , mai mult sau mai putin fabricate la comanda .
    De aceea eu cred ca acest angajament îi priveste DOAR pe cei ce s-au angajat, caci în ce priveste tara ca atare, va fi foarte greu sa o oblige la ceva, aceasta fiind numai o constructie teoretica.
    Iar „angajamentul ” luat este bineînteles legat tot de Agenda 21 , precum si de o afacere MONDIALA cu pompe de caldura si cu profituri COLOSALE pentru fabricanti.
    Si la minus 10 grade afara , nu stiu ce fel de caldura poate prelua aceasta pompa din exterior pentru a ne încalzi . Doar daca se preconizeaza peste 50 de grade la umbra si un singur anotimp în toata lumea, dar atunci nu mai e nevoie de ea .

Comentariile sunt închise.