Claudiu Târziu (AUR), la Târgu Mureș: Avem datoria morală de a ne apăra identitatea națională

Naționalitatea este pecetea noastră nobiliară și avem o datorie morală de a ne apăra identitatea națională, a declarat, joi, la Târgu Mureș, Claudiu Târziu, președintele CNC AUR.

Prezent la conferința „Identitatea națională-temeiuri, primejdii, perspective”, Claudiu Târziu a explicat care sunt principalele amenințări la adresa identității naționale și de ce avem datoria să o apărăm.

„Dacă sunt întrebat `ce ești tu?`, aș răspunde: sunt bărbat, creștin, alb, heterosexual- e foarte important să precizez asta astăzi- și român. Aceasta este identitatea mea personală care mă face distinct de alte persoane”, a spus Claudiu Târziu.

În ceea ce privește identitatea națională, a explicat Claudiu Târziu, pot exista interpretări abuzive.

„Când spunem că suntem români, nu ofensăm pe nimeni, nu ne dăm mari, spunem o realitate. Această realitate deranjează pentru că face trimitere directă la etnia noastră. Din acest motiv, pentru că etniile nu mai trebuie să fie distincte, trebuie să existe o pastă omogenă, ni se spune nouă, celor care afirmăm că suntem români, că suntem extremiști, că suntem șovini, că suntem xenofobi, că suntem izolaționiști. Este manipulare ideologică și manieră de a te face să te rușinezi de propria ta identitate”, a subliniat liderul AUR.

Ce ne amenință identitatea națională

Referitor la amenințările la adresa identității naționale, Claudiu Târziu a explicat că există un program ideologic care se desfășoară de mai multe decenii la nivel planetar și de mai puțină vreme la noi în țară, un program de spălare a creierelor și de pervertire a sufletelor.

Prin acest program se urmărește ca identitatea națională, dacă nu este dizolvată, cel puțin să devină un lucru rușinos; un lucru de care să ne ferim, un lucru pe care să nu avem curaj să-l mărturisim.

„Acest program se desfășoară prin toate instituțiile capabile să formeze sau să deformeze minți și suflete. Un program care are canale extrem de convingătoare, de divertisment, de informare publică și de educație. În școlile noastre, în presa noastră, în teatre și cinema, acest program rulează zi de zi, aproape nebagat în seamă. În graba de a deveni occidentali în sensul a lui „avea”, uităm să fim”, a menționat Claudiu Târziu.

Potrivit acestuia, o altă amenințare la adresa identității naționale este amestecul etnic și rasial, care prin efectul lui amestecă și culturile, tradițiile și spiritualitățile, astfel încât rezultă ceva ce nu ne este propriu, dar cu care, treptat, ne obișnuim. Totodată, o altă amenințare amintită de Claudiu Târziu este pervertirea limbii.

Naționalitatea este titlul nostru nobiliar

Pentru faptul că suntem români nu avem niciun merit, fiind o șansă de la Dumenzeu, a explicat Claudiu Târziu, însă avem datoria de a ne apăra identitatea națională.

„Naționalitatea este pecetea noastră nobiliară, care ne obligă să o apărăm. Avem o datorie morală de a ne apăra identitatea națională!”, a subliniat Claudiu Târziu, președintele CNC AUR și candidat la alegerile europarlamentare.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost