Ursula von der Leyen și alți lideri UE, prezenți la Congresul PPE de la București. Claudiu Târziu (AUR): O dovadă în plus că România se află sub controlul unor găști de pradă transpartinice și transnaționale

Senatorul Claudiu Târziu (AUR) a caracterizat Congresul Partidului Popular European (PPE) organizat la București, ca fiind o dovadă în plus că România se află sub controlul unor găști transnaționale, scopul acestui eveniment fiind acela de a legimita partidul unic PSD-PNL.

„Congresul PPE este încă o dovadă a faptului că România se află sub controlul unei gășți de pradă transpartinice.

Se face acest congres la București cu un singur scop, pentru a da legitimitate unei struțo-cămile PSD-PNL, pentru a arăta că e ceva natural ca pretinsa stângă și pretinsa dreaptă să coabiteze, să devină un partid unic.

Noi știm că, de fapt, acest partid unic a existat permanent, sub o formă care a mimat democrația, ca după îndemnul tovarășului Iliescu, pluralism în cadrul Frontului (Frontul Salvării Naționale- n.red).

Astăzi, nu mai mimează că sunt de stânga sau de drapta, își asumă globalismul, pe care îl slujesc, își asumă trădarea națională, la vedere, și candidează împreună, sfidând orice fel de prevedere legală în privința alegerilor, încălcând Constituția și încercând prin toate mijloacele, inclusiv prin folosirea instituțiilor de forță ale statului, să-și prezerve avantajele și privilegiile, să rămână la conducerea unui stat pe care îl folosesc într-un singur scop, acela de a extrage resurse, umane și naturale, de a stoarce tot ce se poate din această țară, pentru ei și pentru partenerii lor de jaf transnaționali.

Noi protestăm energic față de această manieră de a face politică! Nu credem că românii pot fi înșelați de acest circ care va fi congresul PPE de la București. Nu credem că tandemul Ciucă-Ciolacu va avea mai multă credibilitate dacă vor fi mângâiați pe cap de toți cei care se fac vinovați de tot ce s-a întâmplat rău în ultimii ani, în Europa, de tot ce ne afectează în mod grav, de la migratie până la măsurile aberante luate în timpul pandemiei”, a spus, marți, Claudiu Târziu, președintele CNC AUR.

Context

În perioada 6-7 martie 2024 are loc, la Bucureşti, Congresul Partidului Popular European (PPE), potrivit Agerpres.

La eveniment vor participa toţi şefii de state şi de guverne şi preşedinţii de partide din partea PPE, alături de preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, şi toţi comisarii europeni care fac parte din familia politică a PPE.

Cele două sesiuni plenare ale Congresului, desfăşurate în zilele de 6 şi 7 martie, vor fi precedate, la 5 martie, de o şedinţă a Preşedinţiei PPE şi o şedinţă a Adunării Politice a PPE, la Crowne Plaza.

Programul Congresului PPE va cuprinde pregătirile şi strategia pentru alegerile pentru Parlamentul European. Reuniunea de la Bucureşti este găzduită de Partidul Naţional Liberal, în parteneriat cu Partidul Popular European.

Formaţiunile politice din România care sunt afiliate grupului PPE sunt PNL, PMP şi UDMR.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost