Acuzaţii grave ale obştii de la Petru Vodă la adresa SRI: manipulare, infiltrare, şantaj

Într-un comunicat postat pe site-ul oficial al mănăstirii Petru Vodă, monahul Filotheu Bălan, purtătorul de cuvînt al obştii, acuză SRI de manipularea opiniei publice în scopul discreditării mănăstirii, de infiltrarea unor agenţi sub acoperire: bloggerul Gabriel Teodor Gioacăş (alias apologeticum.ro) şi monahul Teodot (Marius) Rogojină, care se înţelege că sînt şi autorii „dezgropării tîlhăreşti a Părintelui Gheorghe Calciu”, şi de şantajarea vrednicului de pomenire părinte Iustin Pârvu, fostul stareţ al mănăstirii, trecut la Domnul de curînd, a actualului stareţ, părintele Hariton Negrea, şi chiar a ierarhului locului, ÎPS Teofan, mitropolitul Moldovei.

În finalul comunicatului se precizează:

„Înţelegeţi că răbdarea noastră a ajuns la un capăt şi că aţi depăşit măsura. Vă rugăm să vi-i luaţi din mănăstirea noastră atît pe monahul Teodot (Marius) Rogojină – pe care, prin faptul că îl ţineţi aici doar pentru că e fratele unui ofiţer SRI (?), îl văduviţi de un tratament psihiatric corespunzător afecţiunilor sale mintale -, cît şi pe prea-nefericitul Gabriel Teodor Gioacăş (“frate” care după patru ani de mănăstire nu cunoaşte Psalmul 50 şi nici alte rugăciuni pe care le ştiu chiar şi cei ce nu au putut să termine 8 clase), un om fără nici o legătură cu viaţa monahală, singurul său motiv de a fi aici fiind provocarea evreilor de pretutindeni, smintirea credincioşilor, politizarea învăţăturilor Părintelui Justin, defăimarea şi negarea ortodoxiei şi sfinţeniei părintelui şi tragerea mănăstirii noastre în scandaluri mediatice. Luaţi-i voi, ca să nu vi-i aducem noi la uşă.

În cazul în care veţi continua cu ameninţări şi şantaje, vă rugăm să nu ne consideraţi responsabili pentru felul în care vom reacţiona.
Claudiu Târziu

About Claudiu Târziu

Jurnalist, scriitor şi editor; cea mai recentă carte publicată: ”Rostul generației noastre. O perspectivă conservatoare asupra României postcomuniste” (Ed. Rost, București, 2019)

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


3 comentarii la „Acuzaţii grave ale obştii de la Petru Vodă la adresa SRI: manipulare, infiltrare, şantaj”

  1. O fi si asa cum zice calugarul, totusi eu ma intreb unde a fost el, ani de zile, cand apologeticum se dadea drept purtator de cuvant

  2. baietii din servicii nu au alta treaba decat sa umble prin cimitere si sa deschida in fiecare an sezonul de vanatori de vrajitoare si diversiuni pentru distragerea atentiei opiniei publice de la hotiile PSD, PDL si PNL. Calugarasi si cu grade in servicii, reporteri evrei legionari , ,,nationalisti” care urla slogane sarbesti iredentiste, improprietarirea fostilor criminali de razboi din Waffen SS de primarul neamt Johannis, romani care regreta colonialismul si minoritatile germane, rusofoni ortodocsi, bulgarofili care comemorau comitagii in Sofia, evrei liberali din clanuri cominterniste care urla ca au oase de liberali(Petrica Romanov ca au venit cu nume rusesti in Romania! ): i-a mancat cu fulgi cu tot), istorici de televiziune care se pozeaza cu un kalasnikov american pe bloguri(ghici!), holocaust fabricat si vesnicia penibila numita miscare legionara, un milion de evrei cu cetatenie dee care nu vorbeste nimeni si hai ca te-am plictisit destul.

  3. Orice om este responsabil de felul in care reactioneaza , in afara de cazul cand este iresponsabil . Insa un monah , nu este numai responsabil , este chiar raspunzator , pentru ca reprezinta imaginea monahismului ( respectiv , din Romania).
    Monahul nu trebuie sa fie auzit si vazut in lume. Noi, mirenii avem preoti , avem duhovnici si , de obicei noi suntem aceia care -i deranjam pe calugari , dar acum au inceput acestia sa se auda in lume ; probabil ca or fi avand ei un scop ( sa fie acela ca sa ne obisnuim cu ideea , ca acest lucru ar fi ceva normal ? ) .

Comentariile sunt închise.