Comisia pentru drepturile omului din Senat a RESPINS proiectul de lege privind declararea anului 2025 „Anul omagial Gheorghe Calciu-Dumitreasa”

Comisia pentru drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi din Senat a respins, luni, propunerea legislativă pentru declararea anului 2025 „Anul omagial Gheorghe Calciu-Dumitreasa”.

Proiectul de lege a fost inițiat, luna trecută, de senatorul Claudiu Târziu (AUR), după cum a relatat RostOnline.

„Întrucât în anul 2025 se împlinesc 100 de ani de la venirea în această lume a Părintelui Gheorghe Calciu-Dumitreasa, care a trăit dând, ca nimeni altul, măsura curajului, a grijii față de aproapele său și a iubirii nesfârșite față de Iisus Hristos, este nu doar justificată, ci și pe deplin oportună, declararea anului 2025 ca „Anul omagial Gheorghe Calciu-Dumitreasa”.

Un astfel de an omagial va oferi o șansă importantă de a onora și de a (re)aduce în atenția publicului viața, activitatea și jertfirea de sine a Părintelui. Ridicându-se împotriva operei de distrugere a dreptei-credințe și a valorilor neamului românesc, având puterea de a-și ierta torționarii, manifestând o iubire fără rezerve pentru aproapele, Gheorghe Calciu-Dumitreasa a fost unul dintre duhovnicii de referință ai secolului trecut și una dintre personalitățile care a luptat și a îndurat ca nimeni altul pentru neamul și credința sa.

Adoptarea prezentei legi ar permite organizarea de evenimente culturale, conferințe publice, expoziții și a altor activități, și ar face posibilă sărbătorirea și promovarea valorilor perene pe care le-a reprezentat și propovăduit Părintele Gheorghe Calciu-Dumitreasa. În plus, consacrarea unui an omagial ar reprezenta un moment de reflecție și de educare a tinerei generației, pe care Sfinția Sa a iubit-o atât de mult, care are datoria de a-i cunoaște curajul și sacrificiul, în lupta pentru afirmarea Adevărului și împotriva materialismului ateu. Această cunoaștere contribuie la cultivarea unui spirit civic puternic și la aprecierea valorilor fundamentale ale libertății și demnității umane”, se menționează în expunerea de motive.

 

 

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Comisia pentru drepturile omului din Senat a RESPINS proiectul de lege privind declararea anului 2025 „Anul omagial Gheorghe Calciu-Dumitreasa””

  1. Bănuiesc că Superiorului Necunoscut nu îi plac oamenii de felul părintelui Calciu- Dumitreasa…

Comentariile sunt închise.