Germania vrea sa interzică circulația mașinilor în weekend, pentru a atinge obiectivele climatice

În Germania, dezbaterea privind abandonarea obiectivelor climatice se intensifică după ce ministrul Transporturilor, Volker Wissing, din Partidul Liber Democrat (FDP), a avertizat că ar putea fi obligat să impună interdicții privind circulația mașinilor pentru a îndeplini obiectivele climatice actuale.

Interdicția timp de două zile pe săptămână privind utilizarea mașinii personale, precum și noile limite de viteză, sunt considerate ca parte a unui efort de reducere a amprentei de carbon a Germaniei, scrie Euractiv, citat de Marius Tucă.

Săptămâna trecută, Wissing a avertizat că ar putea fi impuse interdicții de a conduce mașini la nivel național în weekend, dacă țara dorește să îndeplinească obiectivele actualei legi privind clima. Acest lucru impune ministerelor să prezinte programe de acțiune imediată în cazul în care obiectivele anuale de emisii pentru sectoarele lor respective nu sunt atinse.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Germania vrea sa interzică circulația mașinilor în weekend, pentru a atinge obiectivele climatice”

  1. Îmi amintește despre circulația rutieră de aici dinainte de ‘ 89, o sîmbătă mașinile cu numere pare , și următoarea cei cu numere impare. Deci, nimic nou sub soare.
    Pe atunci pretextul invocat nu era scăderea emisiilor de bioxid de carbon, ci economia de carburanți.
    Iar oamenii, în simplitatea minții lor, s-au supus întotdeauna ordinelor și , de frică, au crezut mereu Incredibilul.

    Răspunde

Spune-ți părerea

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.