Ministerul Educației, acuzat de subminarea intereselor naționale: Ce faceți, tovarăși? Interziceți România în România?

Ministerul Educației este acuzat de subminarea intereselor naționale românești, după ce a interzis promovarea simbolurilor identitare în universități.

Într-un mesaj transmis pe Facebook, Mihai Tîrnoveanu critică în termeni duri noul Cod de conduită pentru universități, notează Napoca News.

Declarația a fost făcută în contextul Codului de conduită emis de Ministerul Educației, prin care se interzice promovarea simbolurilor identitare, după cum a relatat RostOnline.

„Dar ce înseamnă simboluri identitare? Tricolorul, Imnul, Eroii, Voievozii, Martirii! Ortodoxia cu toți sfinții români se încadrează la această „faptă” interzisă de codul corectitudinii politice bolșevice! Sfinții noștri Părinți, Mărturisitorii temnițelor comuniste sunt simboluri identitare românești! 1 Decembrie, 24 ianuarie, 27 martie sunt simboluri identitare! Portul național este simbol identitar! Mihai Eminescu este simbol identitar! Ce faceți, tovarăși? Ii interziceți pe toți? Interziceți România în România?

Vă acuz de epurare identitară națională, de subminarea conștiinței naționale a generației tinere, a forței ei de reacție împotriva agresiunilor străine și vă anunț totodată că ne vom împotrivi, vom fi prezenți în demersuri cât se poate de concrete care vor încălca Codul vostru de distrugere a tineretului român! Așa să ne ajute Dumnezeu!”, a transmis dr. Mihai Tîrnoveanu, președintele Asociației Calea Neamului.

Reamintim că promovarea simbolurilor identitare în spațiul universitar este interzisă, potrivit noului Cod de conduită, care a intrat în vigoare miercuri, 17 aprilie.

În document nu se menționează despre ce simboluri identitare este vorba, astfel încât se poate sancționa promovarea tricolorului, care este un simbol al identității naționale. La fel, și crucea- simbol creștin- se poate interzice în universitățile din România.

Instituţia de învăţământ superior poate organiza periodic activităţi de evaluare anonimă a experienţei membrilor comunităţii universitare, în vederea identificării faptelor interzise în spaţiul universitar, se menționează în document.

Pe același subiect:

Promovarea simbolurilor identitare, INTERZISĂ în universități. Ce prevede noul Cod de conduită

Dublă măsură. Ministerul Educației interzice simbolurile identitare în universități, dar permite promovarea homosexualității

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Spune-ți părerea

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.