Președintele Iohannis, la un eveniment dedicat NATO: Trebuie să intensificăm eforturile pentru a consolida rezerva de PERSONAL MILITAR

România trebuie să-și consolideze rezerva de personal militar și să-și revitalizeze industria națională de apărare, a spus, miercuri, președintele Klaus Iohannis.

Declarația a fost făcută la Palatul Cercului Militar Național, în cadrul evenimentului „ROMÂNIA-NATO, 20 de ani”, potrivit unui comunicat transmis de Administrația Prezidențială.

„Beneficiem astăzi de cele mai solide garanții de securitate din istoria României, pe care ni le oferă Articolul 5 al Tratatului Nord-Atlantic.

La rândul nostru, respectăm angajamentele asumate la nivel aliat și contribuim la întărirea securității comune și a apărării colective.

Am fost prezenți în Afganistan, am fost parte a Forțelor Multinaționale din Irak și am luptat împreună împotriva terorismului global. Astăzi, menținem o prezență semnificativă în cadrul Misiunii NATO din Kosovo și avem o contribuție consistentă la întărirea posturii NATO de descurajare și apărare pe Flancul Estic.

Găzduim structuri NATO operaționale și robuste, iar militarii noștri colaborează și se instruiesc în România împreună cu peste 5.000 de camarazi din Statele Unite ale Americii, Franța, Polonia, Portugalia, Belgia, Italia, Marea Britanie, Țările de Jos, Spania, Macedonia de Nord și Luxemburg”, a spus președintele Iohannis.

Pe de altă parte, a menționat președintele Iohannis, nu poate fi însă garantată siguranța oamenilor în lipsa unei armate dotate cu tehnologie modernă.

„În paralel, trebuie să intensificăm eforturile pentru a consolida rezerva de personal militar, pentru a revitaliza industria națională de apărare și pentru a moderniza infrastructura de transport”, a sublinat Iohannis.

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Președintele Iohannis, la un eveniment dedicat NATO: Trebuie să intensificăm eforturile pentru a consolida rezerva de PERSONAL MILITAR”

  1. Din acest discurs se poate trage concluzia ca tara noastra este ocupata de militari straini si ca pamântul nostru a devenit teatrul unor operatiuni sustinute de antrenament militar al acestor forte straine.
    Nu prea mai vad vreo urma de Suveranitate Nationala, despre care aud atâtea discursuri pompoase în ultima vreme.
    Si nici o singura luare de pozitie ferma.

    Prezenta acestor trupe este cu atât mai nelinistitoare cu cât ” razboiul ” din Ucraina nu pare a fi decât un pretext pentru alte manevre militare, întrucât Ucraina nu face parte din NATO, si nu este nici membru al UE.

    Ce cauta atunci trupele militare straine în tara noastra ? În vreme ce ” presedintele ” tarii face apel la înarmare si la cresterea efectivelor militare autohtone.
    În mod logic nu poate fi decât un raspuns : Razboi. Cel de-al 3-lea , prezis de Pike, mason american de gradul 33 acum peste 100 de ani într-o scrisoare catre Giuseppe Mazzini, mason italian , pentru a permite prin aceasta instaurarea Guvernarii Mondiale, toti pionii fiind de mult în asteptare : Regiunea Americana , Regiunea CANZUK ( Canada-Australia-Noua Zeelanda- Marea Britanie ) + Comunitatea Natiunilor ( Commonwealth – 40 de tari ), aflate toate sub conducerea – declarata public sau nu – a regelui Charles III , Regiunea europeana UE bineînteles , si Regiunea BRICS.

Comentariile sunt închise.