Standardele de mediu alungă fermierii olandezi din țară

Numărul fermierilor olandezi care pleacă din țară este în creștere, decizia fiind luată din cauza standardelor stricte de mediu care au fost impuse agricultură, anunță Agro Inteligența.

Potrivit sursei citate, din ce în ce mai mulți fermieri olandezi pleacă din țară și aleg să se stabilească în Germania, Danemarca sau Canada, iar acest exod s-ar putea intensifica.

Dintre producătorii agricoli, crescătorii de vaci de lapte sunt cei care pleacă în număr cel mai mare.

Motivul pentru creșterea emigrării este, pe de o parte, reglementările de mediu prea stricte din Țările de Jos și, pe de altă parte, puținele oportunități de dezvoltare a fermelor. Printre acestea se numără reglementări restrictive referitoare la nitrați și fosfați, care obligă fermierii să renunțe sau să reducă creșterea bovinelor sau porcilor, dar și scăderea disponibilității terenurilor pentru producția agricolă rezultată din noile reglementări.

Fermierii olandezi aleg țări cu reguli mai blânde și unde pot trăi din veniturile din agricultură.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Standardele de mediu alungă fermierii olandezi din țară”

  1. Nu înțeleg de ce își părăsesc ei țara- bunul cel mai de pret și singurul de altfel pe care îl avem toți oamenii sinceri, harnici și iubitori de neam – și de ce nu îi alungă pe cei ce îi fac să își abandoneze glia strămoșească, pentru care atîția au murit morți nedrepte .
    Găsesc că e o lipsă de respect față de strămoși și o iresponsabilitate fără de margini față de urmași.

    Acum cînd știm – cu siguranță – cum stau lucrurile în fapt.

    Răspunde

Spune-ți părerea

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.