Apel pentru amenajarea unui muzeu al românilor din nordul Bucovinei

Românii din nordul Bucovinei vor avea un nou muzeu, datorită unei inițiative venită din partea Liceului „Mihai Eminescu” din satul Carapciu, zona Cernăuți.

În acest sens, Liceul „Mihai Eminescu” a demarat o campanie de colectare a obiectelor vechi, anunță Agenția Bucpress.

„La Liceul „Mihai Eminescu” din Carapciu se desfășoară procesul de colectare a obiectelor vechi și de amenajare a unui MUZEU al satului Carapciu. Deja s-a făcut reparația încăperilor (4 săli + 2 coridoare) unde vor fi amenajate expozițiile, au fost adunate diverse obiecte vechi, unelte de muncă, haine naționale, icoane și tablouri vechi, documente (acte), care au fost pregătite pentru a fi instalate în sălile de expoziții.

Ne adresăm locuitorilor satului Carapciu și nu numai, cu rugămintea de a ne ajuta să completam și să amenajăm acest muzeu. Astfel, la cine se păstrează lucruri vechi, haine naționale vechi, obiecte de mobilier vechi, unelte de muncă, documente vechi care țin de istoria satului și a locuitorilor, de istoria familiei boierești Grigorecea, a fabricii de spirt și de cicoare, alte obiecte vechi, care nu vă trebuie și ați dori să se păstreze la muzeul satului, rugăm să ne contactați. Dacă cineva din locuitorii satului, care sunt acasă sau peste hotare are dorință și posibilitate să sponsorizeze achiziționarea meselor pentru expoziții (acoperite cu sticlă) o să fim foarte bucuroși de acest lucru. De asemenea ținem să vă informăm despre următoarele: colectarea obiectelor și documentelor vechi și amenajarea muzeului se face pe principii de voluntariat (fără plată), cu inițiativă proprie, pentru interesele satului și comunității”, se precizează într-un anunț transmis, pe Facebook, de Liceul „Mihai Eminescu”.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Spune-ți părerea

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.