Cultura morții. Franța a lansat o dezbatere pentru legalizarea sinuciderii asistate

După ce a înscris avortul în Constituție, Franța condusă de  Emmanuel Macron a lansat o dezbatere privind un proiect de lege pentru legalizarea sinuciderii asistate.

Conform proiectului legislativ lansat de Adunarea Naţională a Franţei, adulţilor cu o boală ce le pune viaţa în pericol, care sunt capabili să ia decizii pe termen mediu şi a căror durere nu poate fi atenuată, li se va permite să solicite eutanasia, anunță agenția DPA, citată de Agerpres.

Ei trebuie apoi să primească un răspuns la cererea lor într-un termen de cel mult două săptămâni. Dacă este posibil, pacienţilor li se va cere să administreze ei înşişi dozele letale.

În următoarele două săptămâni, parlamentarii vor dezbate peste 3.000 de amendamente. Proiectul de lege trebuie apoi depus şi la Senat. Nu este de aşteptat ca proiectul de lege să fie adoptat mai devreme de un an.

Acest demers a fost precedat de un proces lung cu participarea cetăţenilor. O convenţie a cetăţenilor votase cu majoritate în favoarea deschiderii drumului pentru eutanasia activă. Consiliul de Etică al Franţei a precizat că aplicarea etică a eutanasiei active este posibilă în anumite condiţii stricte.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost