Departament de cercetare, înființat la Sfântu Gheorghe, în inima Transilvaniei, cu sprijinul Academiei Române și Bisericii Ortodoxe

O nouă instituție cultural-științifică și de spiritualitate ortodoxă a fost înființată, cu sprijinul Academiei Române și Bisericii Ortodoxe Române, la Sfântu Gheorghe.

Este vorba despre un Departament de cercetare, potrivit unui comunicat transmis de Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș.

„Continuând sprijinul acordat în ultimii ani instituțiilor cultural-științifice și de spiritualitate ortodoxă din Arcul Intracarpatic, Academia Română „și-a dat mâna” cu Biserica Ortodoxă Română, prin Episcopia Ortodoxă a Covasnei și Harghitei și a înființat un Departament de cercetare la Sfântu Gheorghe care, împreună cu Centrul European de Studii Covasna-Harghita, va efectua cercetări și va elabora studii interdisciplinare și multidisciplinare pe profil intercultural în spațiul de confluență culturală și geografică al Curburii Carpaților.

Totodată, noul Departament va asigura interfața Academiei Române și suportul științific pentru Universitatea de Vară de la Izvorul Mureșului, Sesiunea națională de comunicări științifice „Românii din sud-estul Transilvaniei. Istorie. Cultură. Civilizație”, Colocviul naţional al Grupului de cercetare „I.I. Russu” pentru studiul sud-estului Transilvaniei și editarea anuarului „Acta Carpatica”. În acest an, vor fi sprijinite manifestările de cultură românească și spiritualitate ortodoxă organizate pentru marcarea a 30 de ani de la înființarea Episcopiei Ortodoxe a Covasnei și Harghitei, instituție divino-umană care are un rol important în păstrarea și afirmarea identității naționale românești, în spațiul multietnic și pluriconfesional din zonă”, se precizează în comunicatul de presă.

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost