„Inimă de România”. Preotul Cristian Dragomirescu, expoziție de icoane la Londra

Preotul Cristian Dragomirescu, din Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului, organizează, duminică, 9 iunie 2024, la Londra, o expoziţie de icoane, cu titlul „Inimă de România”, anunță Ziarul Lumina.

Evenimentul va avea loc la Shaw Theatre, în cartierul londonez Camden. Îna­intea vernisajului, începând cu ora 16:00, pe scena teatrului se vor afla Constantin Cotimanis şi Iulia Dumitru pentru premiera piesei „Micul Prinţ”, adaptare după Antoine de Saint-Exupery, într-o împletire armonioasă a teatrului de animaţie cu cel dramatic, cu sprijinul unor păpuşari de renume internaţional: Cristina Andreea Ion, Dragoş Stanciu şi Petru Stratulat.

„În data de 9 iunie voi expune la Londra, din inițiativa distinsei noastre prietene, Mădălina Apopei, o colecție de peste 20 de icoane zugrăvite în stil bizantin. Îi mulțumesc din toată inima pentru această mare oportunitate pe care mi-o oferă și trag nădejde să aduc bucurie românilor de acolo cu lucrul mâinilor mele. Vernisajul va avea loc la Shaw Theatre, imediat după spectacolul «Micul Prinț» în care vor juca bunii și dragii mei prieteni Iulia şi Bebe Coti­ma­nis. Vă rog să îmi fiți alături sufletește cu un gând de prietenie şi cu o rugăciune rostită din inimile dumneavoastră”, a transmis părintele Cristian Dragomirescu.

În afara impresionantei colecţii de icoane, preotul Dragomirescu este şi un extraordinar portretist. O parte din lucrările sale au fost reproduse în albumul bilingv „Portraits”, ce reuneşte creaţii în desen, grafică şi pictură.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Spune-ți părerea

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.