Claudiu Târziu, despre părintele Gheorghe Calciu, de la tribuna Parlamentului: Un simbol al României. A mărturisit credința în Dumnezeu, până la ultimele consecințe. A făcut 21 de ani de închisoare politică

Senatorul Claudiu Târziu (AUR) l-a apărat, de la tribuna Parlamentului, pe părintele Gheorghe Calciu, menționând că acesta reprezintă un simbol al României, un mărturisitor și un luptător pentru neamul românesc, care a făcut 21 de ani de închisoare pentru credința sa.

Intervenția a avut loc în contextul în care propunerea legislativă privind declararea anului 2025 ca fiind „Anul Omagial Gheorghe Calciu-Dumitreasa” s-a aflat, luni, pe ordinea de zi a Senatului, însă cu raport de respingere.

Claudiu Târziu a făcut apel la colegii senatori să respingă acest raport și să voteze propunerea legislativă. Totuși, proiectul a fost respins, în Senat, de PSD, PNL, USR și UDMR.

Acest punct este teribil de important. Este despre patrimoniul de onoare pe care îl are neamul românesc, a spus Claudiu Târziu la începutul intervenției sale.

„Părintele Gheorghe Calciu Dumitreasa este un simbol al românității și al României. Este o personalitate reper. Este un om care prin jertfa lui a mărturisit credința în Dumnezeu până la ultimele consecințe și care și-a asumat orice risc pentru a-l mărturisi pe Dumnezeu și pentru a lucra în favoarea neamului românesc.

Pentru aceste dovezi de dăruire totală, a fost condamnat și a executat 21 de ani de închisoare sub regimul comunist, în două etape. 16 ani, începând din anii ‘50, și încă 5 ani, din primăvara lui ‘78.

A doua oară a fost arestat și condamnat la 10 ani de închisoare pentru că s-a opus dărâmării bisericilor din București. Poate că cei care sunteți mai înainte născuți vă amintiți de acest episod tragic din istoria capitalei României. A fost singurul preot care a avut curajul ca de la amvon să țină 7 predici împotriva regimului comunist, după care a fost închis.

A fost eliberat prin intervenția SUA, a fost primit de doi președinți americani, de Ronald Reagan și de George Bush senior, a fost primit de două ori în Congresul american, a fost lider al exilului politic român anticomunist de până în 1989. A făcut foarte multe opere de binefacere și culturale.

A da un raport de respingere unei inițiative care nu caută decât să pună în valoare o astfel de personalitate care poate juca rol de model pentru tinerele generații este o dovadă de iresponsabilitate și, la limită, chiar de trădare națională.

Dacă noi ne lepădăm de valorile autentice ale acestui popor să nu avem pretenția că îl putem reprezenta.

Vă rog să vă regândiți votul și să votați contra raportului de respingere, care nu are niciun soi de argument, se bazează doar pe niște invenții și pe niște alegații, fără nicio bază factuală”, a declarat, luni, senatorul Claudiu Târziu, președintele CNC AUR.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Spune-ți părerea

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.