Nicolae Ciucă, discurs electoral bazat pe valori conservatoare. Claudiu Târziu: Președintele PNL plagiază mesajele AUR, ca să recâștige electoratul pierdut

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a început să promoveze o serie de mesaje conservatoare, similare cu cele asumate până acum de partidul AUR.

De câteva săptămâni, Nicolae Ciucă transmite- în mediul online, dar și prin panouri stradale- mesaje construite în jurul unor valori fundamentale, precum familie, credință și tradiție.

Iata genul de mesaje transmise de Nicolae Ciucă:

„Armata și Biserica sunt două instituții care fac parte din fibra neamului nostru și e important să nu ne pierdem încrederea în ele. Ceea ce cred că trebuie să lăsăm moștenire generațiilor viitoare este normalitatea.”

„Suntem partid național, iar pentru noi nu contează nimic mai mult decât identitatea, tradiția, obiceiurile, credința noastră în Dumnezeu, familia. Noi toți, PNL, trebuie să ieșim să vorbim cu oamenii, să îndepărtăm toate aceste îndoieli ale oamenilor față de ceea ce am făcut până acum.”

Claudiu Târziu, președintele CNC AUR, a comentat campania dusă de Nicolae Ciucă, explicând că „președintele PNL încearcă, de fapt, să recâștige electoratul pierdut”.

„Cât mai cântărește cuvântul unui general devenit politician?

Nicolae Ciucă (general, 2018): „Consider atât de sfântă onoarea și demnitatea de a fi fost șeful Statului Major al Apărării, încât, indiferent de ceea ce mi s-ar propune, nu voi face altceva. Nu voi face politică.”

Generalul care, cu șase ani în urmă, își mobiliza sfânta onoare și demnitatea de militar a făcut pînă astăzi numai și numai ceea s-a angajat – cu „onoare și demnitate” – că nu va face: politică.

Nicolae Ciucă (președinte PNL, 2024): „Armata și Biserica sunt două instituții care fac parte din fibra neamului nostru și e important să nu ne pierdem încrederea în ele. Ceea ce cred că trebuie să lăsăm moștenire generațiilor viitoare este normalitatea. Suntem partid național, iar pentru noi nu contează nimic mai mult decât identitatea, tradiția, obiceiurile, credința noastră în Dumnezeu, familia.”

Președintele PNL plagiază mesajele AUR, ca să recâștige electoratul pierdut. N-ar fi bai, dacă măcar ar începe să creadă în ele. Dar nu poate crede, de vreme ce conduce un partid care a votat în Parlamentul național și în Parlamentul European riguros numai împotriva armatei, credinței creștine, familiei, identității naționale și a normalității. Cum o să creadă când este la ordinul lui Klaus Ioahannis?

Remarc însă consecvența: n-a crezut în ce spunea nici în 2018, nu crede nici azi”, a transmis, marți, Claudiu Târziu.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Nicolae Ciucă, discurs electoral bazat pe valori conservatoare. Claudiu Târziu: Președintele PNL plagiază mesajele AUR, ca să recâștige electoratul pierdut”

Spune-ți părerea

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.