Se pregăteşte penalizarea Ungariei pentru măsurile sale anti-migraţie (oficial maghiar)

Ungaria urmează să fie penalizată pentru măsurile sale anti-migrație și obligată să plătească o amendă zilnică de peste 15.000 de euro, a anunțat, joi, ministrul ungar Gergely Gulyás, informează MTI.

Potrivit sursei citate, Gergely Gulyás a menționat că Ungaria urmează să fie penalizată pentru protecţia frontierelor sale externe, pentru închiderea frontierelor prin mijloace legale, şi să fie obligată să plătească o amendă zilnică de aproximativ 6 milioane de forinţi (15 490 de euro), câ timp cât va menţine măsurile luate.

Gergely Gulyás a mai spus că a fost hotărârea Curții Europene de Justiție a fost deja adotată, însă instanţa a amânat pronunţarea acesteia până după alegerile europarlamentare, pe 13 iunie.

În opinia lui Gergely Gulyás, deşi războiul a făcut ca migraţia să fie mai puţin prezentă în centrul dezbaterilor publice decât era înainte, alegerile pentru Parlamentul European reprezintă un moment important în legătură cu migraţia.

Ministrul ungar a subliniat că „eurodeputații care vor ajunge în Parlamentul European nu trebuie să fie pro-migraţie, care favorizează o Europă care poate fi traversată în lipsa frontierelor, ci să susţină cea mai strictă protecţie a frontierelor externe.”

 

 

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost