Emmanuel Macron: Franța va furniza Ucrainei avioane de luptă Mirage 2000 şi va forma 4.500 de militari ucraineni. „Un fel de brigadă franceză”

Franța va trimite în Ucraina avioane de luptă Mirage 2000 și va forma 4.500 de militari ucraineni, a anunțat, joi, președintele Emmanuel Macron, notează RFI.

Declarația a fost făcută într-un interviu  acordat de Macron principalelor două canale de televiziune franceze, TF1 şi France 2.

„Franţa va forma circa 4.500 de soldaţi ucraineni, un soi de «brigadă franceză». Formarea se va face la cererea ucrainenilor, aici în Franţa”, a precizat Emmanuel Macron.

De asemenea, preşedintele Franţei nu a exclus trimiterea de instructori militari la faţa locului, în Ucraina, pentru a-i forma pe soldaţi acolo. Acest lucru se va face însă de o manieră colectivă, cu ceilalţi europeni, şi „nu constituie o escaladare a conflictului cu Rusia”, e de părere liderul de la Elysée, potrivit sursei citate.

Macron a anunțat, în premieră, că va „ceda Ucrainei avioane de vânătoare Mirage 2000”, fără să precizeze câte aparate.

„Piloţii ucraineni vor fi formaţi şi ei în Franţa, începând din vară şi pentru o durată de 5-6 luni”, a mai spus preşedintele francez.

Referitor la alegerile europene, Emmanuel Macron şi-a îndemnat compatrioţii să meargă la vot şi „să voteze pentru cei care apără Europa”.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost