Premierul slovac Robert Fico, prima declarație după tentativa de asasinat: Nu am niciun sentiment de ură faţă de cel care a tras asupra mea. Îl iert

Premierul slovac Robert Fico a făcut, miercuri, primele declaraţii publice după ce a fost grav rănit de gloanţe într-o tentativă de asasinat la jumătatea lunii mai, el afirmând acum într-un mesaj video că şi-ar putea relua treptat activitatea în săptămânile următoare şi că îl iartă pe cel care a încercat să-l ucidă, transmit agenţiile internaţionale de presă, citate de Agerpres.

În mesajul video postat pe Facebook, premierul Fico spune că nu crede că tentativa de asasinat asupra lui a fost doar o acţiune a unui „nebun singuratic”, descriindu-l pe acesta drept un activist al opoziţiei şi un „mesager” al „urii” acestei opoziţii. Totuşi, premierul slovac afirmă că îl iartă şi nu va începe o acţiune judiciară contra suspectului, în prezent arestat.

„Pe 15 mai, un activist al opoziţiei slovace a încercat să mă asasineze din cauza opiniilor mele politice”, afirmă premierul în acest mesaj, vorbind calm, dar cu pauze prelungite. Dar „nu am niciun sentiment de ură faţă de necunoscutul care a tras asupra mea. Îl iert şi îl las să mediteze în capul său asupra a ceea ce a făcut şi de ce a făcut-o”, mai spune Robert Fico.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost