Premierul ungar Viktor Orban, despre miza alegerilor europene: Război sau pace! Este o chestiune paneuropeană

Alegerile de azi pentru Parlamentul European sunt primul vot european pe un subiect care priveşte aproape toate statele membre, a declarat premierul ungar Viktor Orban după ce a votat duminică la Budapesta, transmite MTI, citată de Agerpres.

„Campania are loc în jurul războiului în toate ţările, a devenit o chestiune paneuropeană”, a spus Orban.

El a apreciat, răspunzând la o întrebare, că pacea în Ucraina poate fi realizată în două etape:

„Mai întâi trebuie câştigate alegerile din Europa, apoi rezultatele votului trebuie interpretate ca fiind opinia oamenilor despre război şi pace. Este prima parte a misiunii; a doua jumătate va fi finalizată de americani la alegerile prezidenţiale din SUA”, a adăugat Orban.

În Ungaria se desfăşoară duminică alegeri municipale, simultan cu scrutinul pentru PE.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Premierul ungar Viktor Orban, despre miza alegerilor europene: Război sau pace! Este o chestiune paneuropeană”

  1. Corecta informare , reala si in adevar , parte interesanta este ca si in UNGARIA si in ROMANIA , se desfasoare alegeri locale si europene in aceeasi zi .Oare suntem ” CALUL TROIAN ROMANIA „sau ” UNGARIA ” privind stat european , referitor la declaratia persoanei in cauza adica ” RAZBOI SI PACE ” , IN CONCURENTA CU VECINUL UNGAR ? Ramane de vazut , ca in anii 40 , pe vremea ” hulitului ANTONESCU ” in corelatie cu hulitul ungar ” HORTY ” .

Comentariile sunt închise.