Toți comercianții, obligați să accepte plata cu cardul, începând de duminică, 16 iunie

Legea 406/2023, care reglementează cardurile bancare și plata cu cardul la comercianți, intră în vigoare duminică, 16 iunie, anunță TVRInfo.ro.

„Persoanele fizice sau juridice, prevăzute la art. 4 alin. (1) din Legea nr. 265/2022 privind registrul comerţului şi pentru modificarea şi completarea altor acte normative cu incidenţă asupra înregistrării în registrul comerţului (…) au obligația de a asigura implementarea și de a accepta cel puțin un instrument de plată fără numerar”, se precizează în lege.

Noutatea este că regula se adresează acum atât societăților, cât și persoanelor fizice autorizate (PFA) sau întreprinderilor individuale ori familiale (II sau IF).

În plus, comercianții pot oferi serviciul de avans în numerar la terminalele de plată, şi pot acorda avansuri în numerar, de maximum 500 de lei.

Legea mai prevede ca, tot din data de 16 iunie 2024, plata salariilor, pensiilor și a altor indeminzații să se poată face atât cash, cât și pe card.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Toți comercianții, obligați să accepte plata cu cardul, începând de duminică, 16 iunie”

  1. Plata cu ” cardul ” este una mintală, care nu există decît în mod abstract, în întregime imaginar .
    Toate eforturile făcute de cei ce realizează cu munca și timpul lor , în mod CONCRET , produsele , sunt valorificate în mod IMAGINAR de cei ce le comercializează, precum și de cei ce le cumpără .
    Nu trebuie încurajate astfel de ” legi ” care ne pot băga pe toți într-o închisoare digitală, din ce în ce mai extinsă , fără sorți de scăpare.

Comentariile sunt închise.