ULTIMA ORĂ! NATO discută punerea unor arme nucleare în stare de prealertă

NATO discută desfăşurarea mai multor arme nucleare, scoaterea lor din depozite şi punerea lor în stare de prealertă, a declarat secretarul general al alianţei, Jens Stoltenberg, cotidianului britanic Telegraph preluat luni de Reuters, notează Agerpres.

Conform înaltului oficial, decizia a fost luată în contextul ameninţărilor în creştere din partea Rusiei şi Chinei, în prezent având loc consultări între statele membre privind transparenţa legată de arsenalul nuclear al NATO, ca metodă de descurajare.

„Nu voi intra în detalii operaţionale privind numărul de ogive nucleare care ar trebui să fie operaţionale şi care ar trebui depozitate, dar trebuie să ne consultăm în privinţa acestor probleme. Exact asta facem”, a arătat el.

Stoltenberg a apreciat că „transparenţa ajută la comunicarea mesajului direct că suntem, desigur, o alianţă nucleară”. El a adăugat că obiectivul NATO este o lume fără arme nucleare, „dar atâta vreme cât există arme nucleare, vom rămâne o alianţă nucleară, deoarece o lume în care Rusia, China şi Coreea de Nord au arme nucleare, iar NATO nu, este o lume mai periculoasă”.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


4 comentarii la „ULTIMA ORĂ! NATO discută punerea unor arme nucleare în stare de prealertă”

  1. Părerea mea este că prin toate declarațiile făcute de acest personaj se încearcă din răsputeri crearea unei stări de spirit Pre-Razboi, iar țintele NU SUNT NICIDECUM CELE MENȚIONATE de acesta. Ținta este instaurarea dictaturii mondiale prin căderea frontierelor.

    În ce mă privește, nu cred o iotă din referirea la China, aceasta fiind cel mai mare furnizor mondial de opiu, heroină și produse derivate , și în care și băncile din statele membre NATO au interese majore comerciale și mai ales financiare , private .
    Atacarea Chinei ar distruge ” echilibrul mondial ” obținut de la East India Company încoace , și ar provoca ieșirea la suprafață a tuturor numelor legate de comerțul internațional de droguri . Și mai ales a cifrelor profiturilor colosale realizate de persoane private din instituții , bănci și corporații de renume din acesta .
    Rusia și Coreea fiind enumerate – în optica mea – doar pentru distragerea atenției și inducerea în eroare a publicului.

    • Cum poti spune asemenea bazaconii ,atat timp cat China incearca sa ocupe noi teritorri,Rusia si Nord Corea(Atat Rusia si Corea de Nord sunt conduse de niste dictatoei sifilitici) ameninta cu punerea in aplicare a focoaselor nucleare.Tinand seama de faptul ca parte sau cel putin un submaring nuclear rusesc a fost mutat in Cuba.La ce iti foloseste mintea daca nu gandesti!

  2. Vrajeala , mediatica propaganda politico-militara , ” EI LE-AU FOLOSIT PRIMII SI EI LE-AU INVENTAT ” DE AICI A INCEPUT ” TOTUL ” PRIVIND ARMA NUCLEARA .Macar , bunul simt sa il ai ( adica minte-ma frumos ) ” chiar cand vrei sa justifici o noua cheltuiala militara ” fara rost si de o parte si de alta , si la ” mai marii democrati de la vest ” versus ” ” hunii de la est ” , ca in urma cu 75 de ani

Comentariile sunt închise.