Pr. Adrian Agachi, noul purtător de cuvânt al Patriarhiei Române

Începând de vineri, 5 iulie 2024, părintele Adrian Agachi este noul purtător de cuvânt al Patriarhiei Române, în locul lui Vasile Bănescu.

Pr. Adrian Agachi (n. 1 iulie 1986) este licențiat al Facultății de Teologie Ortodoxă „Patriarhul Justinian” din București (2009), masterand al Universității din Lampeter, Țara Galilor (2010) și doctor în teologie ortodoxă al Universității din Winchester (2012; titlul tezei de doctorat: The Neo-Palamite Synthesis of Father Dumitru Stăniloae) precum și membru al AISP (Asociația Internațională de Studii Patristice).

A slujit ca preot la spitalul de Reumatologie (2014-2019), iar din anul 2019 și până în prezent, este preot coslujitor la parohia Sfântul Gheorghe – Dudu din localitatea Chiajna.

Începând cu anul 2008 a fost colaborator al Ziarului Lumina, iar între anii 2014-2024 a lucrat ca redactor la Editura Cuvântul Vieții a Mitropoliei Munteniei și Dobrogei.

A ocupat funcția de consilier patriarhal în cadrul Biroului de Presă și relații publice al Patriarhiei Române din data de 1 aprilie 2024.

Cele mai relevante contribuții: Între războiul patimilor și pacea virtuților (București, Ed. Cuvântul Vieții, 2019, 280 pp.); Îmblânzirea lumii prin iubire. Lumini filocalice (București, Ed. Trinitas, 2017, 272 pp.) The Neo-Palamite Synthesis of Fr. Dumitru Stăniloae (Cambridge, Cambridge Scholars Publishing, 2013, 200 pp.)

Pe același subiect

Patru noi consilieri patriarhali în administraţia bisericească. Cine a fost numit la Biroul de presă

Pr. Adrian Agachi, Biroul de presă al Patriarhiei Române, despre amendarea tinerilor care au mers cu icoane la marșul LGBTQ de la Cluj-Napoca: Un ABUZ la adresa credinței! Unii își „mărturisesc” păcatul, alții mărturisesc valorile creștine la care țin

Pr. Adrian Agachi: Ideologia de gen, o provocare la adresa umanității, în fața căreia toți cei care au o părere diferită trebuie fie să tacă, fie să aplaude

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost