Îndemn la unitate

Două partide de dreapta, cu aceleași obiective, stau să se nască. Liderii lor, doi activiști civici de linia întîi, Peter Costea și George Simion, ar trebui să acționeze împreună.

Dl Peter Costea, liderul Alianței Familiilor din România și fost candidat în alegerile pentru Parlamentul European din acest an, a decis ca, împreună cu susținătorii domniei sale, să creeze un partid pe temeiul celor 150.000 de voturi pe care le-a obținut pe 26 Mai.

Și dl Costea, ca și prietenul George Simion, a conchis că numai printr-o acțiune politică partinică mai poate să-și atingă dezideratele – urmărite pînă acum numai prin mijloace civice.
Este un adevăr incontestabil.

Iar hotărîrea dlui Costea mă bucură, cu atît mai mult cu cît e surprinzătoare pentru mine. Nu mă așteptam ca domnia sa să facă un astfel de pas.

Pe 14 septembrie, la Săcele, va fi lansat deci Partidul Renașterii României (numele este inspirat de sloganul de campanie al dlui Costea ). Este un lucru bun. Dar și mai bine ar fi ca eforturile celor doi foști candidați independenți, Costea și Simion (care a lansat deja o mișcare similară pe 11 august, pornind tot de la ideea că trebuie pus în lucrare capitalul de încredere oferit de cei 120.000 de alegători ai săi) să se unească.

Sînt convins că acești doi lideri reuniți, dimpreună cu echipele lor, ar reuși să facă un partid care să intre în Parlament la anul cu un scor semnificativ, astfel încît să conteze pe scena publică. Cu atît mai mult cu cît mesajele lor sînt identice în multe puncte și anume în cele esențiale: credință, familie, națiune, libertate.

De aceea, sper din toată inima ca de această dată, prin acești doi români vrednici, să arătăm că unitatea este posibilă și la meridian românesc și să ilustrăm în mod exemplar deviza „Unirea face puterea!”.

Claudiu Târziu

About Claudiu Târziu

Jurnalist, scriitor şi editor (n. 1973, Bacău). Preşedinte al Asociaţiei “Rost” din Bucureşti şi director al editurii omonime.

Un comentariu la „Îndemn la unitate”

Spune-ți părerea