Moschee la București, da, Biserică la Istanbul, nu

Este trist că în România se discută despre construirea uneia dintre cele mai mari moschei din Europa. Pentru susținătorii proiectului, declarațiile din seara aceasta ale primului ministru plagiator și inculpat penal al României, Victor Ponta, că în Turcia există o lege care interzice construirea de Biserici pe teritoriul său ar fi trebuit să fie suficient pentru a-și schimba părerea.

Patriarhia Romana va primi un teren in Istanbul ca sa ridice un camin pentru pelerini la schimb pentru terenul acordat de guvern pentru construirea unei moschei la Bucuresti.

Ponta spune ca nu este vorba despre o construirea unei biserici ortodoxe la Istanbul deoarece legea turceasca interzice acest lucru.

Eu mă întreb dacă Ponta realizează gravitatea declarației sale.

Știu, mi se va spune că musulmanii nu sînt ISIS, ca majoritatea sînt pașnici, că n-ar răni nici măcar o muscă. Acestora vreau să le spun că așa o fi, probabil că majoritatea nu susțin ISIS, problema este că minoritatea care susține ISIS este uriașă. Site-ul televiziunii arabe Al Jazeera a făcut recent un sondaj online exact pe acest subiect. Întrebarea a fost simplă: „Vă bucurați de victoriile ISIS în Irak și Siria?”. Rezultatele sondajului sînt însă șocante, cel puțin pentru mine și pentru majoritatea non musulmanilor. Dintr-un total de peste 38.000 de respondenți, 81% au răspuns DA! Mi se va spune că nu este un sondaj reprezentativ și sînt de acord ca așa este, nu este reprezentativ. Cu toate acestea este îngrijorator că atît de mulți dintre respondenți susțin barbarismele ISIS.

 

Alții vor susține că musulmanii din România sînt pașnici și sînt de acord că așa este. Problema nu este cu musulmanii din România care, ca fapt divers, nici măcar nu locuiesc majoritar în București, locul unde se plănuiește construcția moscheii. Problema este că moschea respectivă va acționa ca un magnet pentru musulmanii radicali din intreaga lume care visează la un califat care să conțină și părți din România. Oare este înțelept să le oferim acestora un motiv de a vizita România? Oare nu are România destule probleme de care să se ocupe? E nevoie de încă una doar pentru că Ponta este prieten cu Erdogan, președintele Turciei? Sau poate că operația la picior și convalescența din Turcia au un cost exorbitant și aceasta este singura modalitate de stingere a datoriei?


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


14 comentarii la „Moschee la București, da, Biserică la Istanbul, nu”

 1. PSD+Victor Ponta+Antena 3 au ajuns sa vanda credinta ortodoxa a neamului romanesc !

  Nu in sine construirea moscheii este problema: problema e ca statul turc, asemenea islamului nu intelege cum e cu reciprocitateaq; agresivitatea lui Erdogan si a muftiului din Romania.
  In zona Fundeni, langa magazinul XXL si ‘catedrala’ neoprotestanta, exista un centru cultural islamic imens. S-ar putea sa fie vorba de o jumatate de hectar. BOR n-a primit nimic de la turci.
  Eu cred ca dupa ce le-ai dat terenul – mi se parte ca cu iesire la lac, BOR ar fi trebuit sa primesca ceva similar la Istambul.

  Ceea ce cere statul turc si muftilul din Constanta, este inselaciune pe fata.

  NU POATE FI VORBA DE NICI O MOSCHEIE ! Doar Centru cultural, pe baza de reciprocitate; si ca suprafata de teren…

  Regretabila generozitatea clericului catolic Ioan Robu, si a raspopitului adventist de la Antena 3.

 2. Am la servici o colega trecurta la islamism; mama ei a lucrat in zona araba pe vremea lui Ceausescu. Nu este maritata, dar este ‘in comuniune’ cu familii islamiste din Romania:
  L-a propovaduit pe Mahomed la servici dar nimeni n-a luat-o in seama. Suparata a exclamat: v-am vorbit cu blandete si nu m-ati ascultat; o sa dati socoteala. Sustine ramura sunita a islamului, fiind extrem de critica la adresa shiitzilor…

  La adunarile culturale islamiste din Bucuresti, vin tot felul de ‘printi’-sheici din zona Golfului, care propovaduiesc expansionismul islamului la nivel global. Este ‘fana’ ISIS indiferent de crimele acestora.
  Astepta ca ‘Marele Califat’ sa se instaureze si in Romania…
  Pe baza acestor relatari, presupun ca spre surprinderea multora, ISIS are multi simpatizanti si in Romania – dar se autocenzureaza.

  Raman surprins de faptul ca SRI nu avertizeaza asupra discursului expansionist promovat prin mediile culturale islamice sunite.
  Din pacate, singurul care a avertizat – tot din pacate pe un ton nu tocmai potrivit – a fost fostul presedinte Basescu. Probabil ca Basescu a avut acces la siteze reale SRI cu privire la mentalitatile dominante din cadrul musulmanilor din Romania.
  Primarul capitale Sorin Oprescu este pro moscheie.

 3. Nimeni nu face vizuină de lupi la stână ! Am avut ocazia să conversez cu românce convertite la islam si sunt de-a dreptul fanatice ! Mă întreb atunci cum sunt musulmanii nativi ?

 4. N-ar fi mai bine sa-si puna pofta in cui musulmanii. Sa-ti faca moscheii cate vor la ei acasa si sa ne lase pe noi… Cina la imputernicit pe Ponta sa ia asemenea decizii in numele poporului Roman?!

  • Noi, românii! Sau cei ce l-au votat..ideea e ca acesta se poate incadra usor la tradator de țară!

 5. Este grav ca s-a propus construirea acestei moschei. Trebuie anulata HG. In fond, in discutiile purtate cu statul turc era vorba de ”reciprocitate” Cum turcii nu au vrut, nici noi nu trebuie sa construim moscheea. Singura solutie este caderea guvernului Ponta si a lui Iohanis, care nu au facut nimic in aceasta privinta, pt ca unul este ateu si italo-albanez, iar celalat este neamt si protestant.

 6. bati campii Florine?

  ce fonduri?

  nu sunt bani in sanatate pt ca ii fura altii, ori sunt prost gestionati

  bani sunt, numai ca nu unde trebuie

 7. Ponta nu are nimic comun cu moscheea! Totul a fost stabilit de Basescu, asa ca terminati cu manipularea asta de 2 bani !

  • Au aparut si postacii ignoranti cu ordin de la stapinire.
   Pentru acestia:
   In 29 mai 2015 a intrat in vigoare hotararea de guvern nr. 372/2015 prin care executivul trecea din administrarea RA-APPS in domeniul public al statului si administrarea Secretariatului de Stat pentru Culte a unui teren de peste 11.000 de metri patrati cu o valoare de inventar de aproape 4 milioane de euro. Terenul situat in Bulevardul Expozitiei, aproape de centrul comercial Romexpo, a fost dat in folosinta pe o perioada 49 de ani catre Muftiatul Cultului Musulman din Romania pentru construirea unui complex de cladiri de interes public (moschee + ce or mai vrea turcii sa construiasca acolo)
   HG 372/2015, semnata de plagiatorul mincinos si inculpat penal, V. V. Ponta se gaseste aici.

 8. Am face un urias pacat daca am accepta sa se construiasca nu o moschee,ci o mega moschee.Am facut pacatul de a-i omori pe Ceausesti in zi de Craciun si ne-a batut Dumnezeu ca toate merg pe dos in Romania.Daca mai facem si asa pacat de a da intrare si mai mare musulmanilor din intreaga lume la noi in tara,apoi sa ne asteptam la pedeapsa pe masura de la Dumnezeu,mai ales ca vor plange sfintii Stefan cel Mare,C.Brancoveanu,Mihai Viteazul…si sf apostol Andrei,care s-au jertfit pt ortodoxie si noi ii tradam si pe ei si pe toti crestinii adevarati ,sfintii stiuti si nestiuti ai acestei tari.Si prin faptul ca ne-am vandut din pamant strainilor e un mare pacat proorocit de sf.Varlaam al Moldovei.S-a dus cu mantuirea noastra,ce faradelegi am facut,fie direct,fie indirect-cu nepasarea si indiferenta noastra.Mi-am adus aminte si de pacatul uciderii prin avort,unde suntem campioni….ce sa mai zic?!O sa vine urgia lui Dumnezeu prin cutremurul ce va distruge mult si prin razboiul mondial ce vine si el indata,dupa cum ne-a spus Sf.Duh prin multi sfinti,unii contemporani si cu noi,dar pe care necredinciosii nu-i baga in seama,pt ca ei asculta de ce vorbeste diavolul prin pacatosi…

 9. Exista documente istorice care, daca ar fi sa fie luate in serios, nu ar da dreptul la construirea moscheii. Chiar daca sunt de pe vremea lui Vlad Tepes, sau Petru Rares, noi nu ar trebui sa ne indepartam de atitudinea lor anti -musulmana fara a fi exagerati. Observam ca tarile care au fost indulgente se confrunta acum cu grave probleme. Ne mai trebuie ceva in plus pentru a avea o atitudine ferma? Lasand la o parte divagatiile, cred ca procesul intentat de dl. Berenghi pentru anularea construirii moscheii in Bucuresti, si oriunde in tara este foarte binevenit in contextul actual si ar trebui sustinut acest domn.

Comentariile sunt închise.