Ce va fi cu discreţia noastră? Big-Brother-ul scos din sertar

Un cetatean american a tras intr-o drona care-i survola gradina. Din articolul publicat in varianta online a cotidianului englez The Mirror reiese ca proprietarul dronei nu era o persoana juridica, deci drona nu apartinea guvernului, vreunei autoritati locale ori federale, si ca aparatul ar fi tras cu ochiul la fetele barbatului care, probabil, faceau plaja in curte. Acesta a doborat drona cu pusca, iar politia l-a arestat la cererea proprietarului, care si-a facut imediat aparitia la locul incidentului.

William Meredeth, americanul in varsta de 47 de ani, tatal fetelor, a declarat in mod logic: „Stii, daca te afli pe proprietatea ta si  ai un gard de doi metri care-ti inconjoara proprietatea, ai pretentia la o viata privata”, argumentand ca nu a tras peste strada, nu a tras inspre vecini, ci in sus, spre aparatul care i-a violat proprietatea. Acum asteapta procesul. Aflam, asadar, ca si persoanelor obisnuite li se permite utilizarea dronelor si ca legea nu reglementeaza folosirea lor. La urma urmei, daca stai intr-o zona rezidentiala si nu esti vreun fermier cu sute de hectare, ce nevoie ai de drone?

Auzisem de monitorizarea datelor, dar se pare ca am ajuns intr-o noua etapa, periculoasa.

Ca veni vorba, tocmai s-a anuntat cu surle si trambite lansarea unei noi versiuni de Windows, 10. Comentatorii s-au lansat care mai de care in aclamatii la adresa noului sistem, insa site-ul RT.COM il eticheteaza ca „incredibil de bagaret”. Desi, se pare ca este mai rapid si mai atragator decat alte versiuni de windows, destinatia datelor de pe dispozitivele pe care este instalat este greu de controlat, acestea ajungand pe mana Microsoftului si „Partenerilor de incredere” cum sunt ei numiti.

Se pare ca sistemele de operare alternative vor avea succes si in continuare, tinand seama de deficientele pe care Windowsul nu a reusit nici pana acum sa le remedieze. Mai mult, Bill Gates, presedintele Microsoft care tocmai a vandut actiuni in valoare de 717 milioane de dolari a facut noi afirmatii privind viitorul omenirii pe blogul sau. N-a spus lucruri rele, doar ca se va implica sa…, ca este imperios sa… ca urmeaza sa…, ca, pentru binele omenirii… tralala.

Bill Gates este unul dintre pilonii Noii Ordini Mondiale. Cu banii nostri, da, exact, ai nostri, el finanteaza diverse campanii „umanitare” chipurile, oculte in realitate. Am mentionat ca tocmai a facut rost de cash, dar la cresterea companiei au contribuit si contribuie toti utilizatorii de produse Microsoft (Windoze, Office, recent Nokia, s.a.) in particular, dar si de computere in general. Cum se face? In primul caz este vorba de cumpararea de licente. In al doilea, sfidand legea concurentiala, Microsoft incheie intelegeri cu producatorii de hardware sa sprijine sistemul Windows. V-ati intrebat vreodata de ce nu se porneste o campanie agresiva impotriva celor ce foloses produsele Microsoft fara licenta, piratate? Deoarece compania are de castigat, indirect, prin metoda 2, de pe urma tolerarii versiunilor piratate.

Mai mult, tatal lui Bill, William Gates, a fost directorul unei organizatii de planificare familiala, grup care promova eugenia, desconsiderand majoritatea omenirii . Ce iese din pisica, soareci prinde, nu? Ei bine, Bill Gates a devenit, practic, detinatorul Monsanto, dupa ce a cumparat nu demult 500.000 de actiuni la aceasta firma curat murdara, a caror seminte sunt atat de manipulate si de nocive, incat esti obligat sa semeni numai de la ei, modificand solul si nepermitand altor seminte sa creasca pe locul unde au fost semanate.

Cu banii de la utilizatorii Microsoft, Bill finanteaza campanii de vaccinare sau sprijina miscari pro-homosexualitate. O campanie de vaccinari in India, finantata de el, a lasat in urma 47.500 de oamnei paralizati sau chiar morti.

Veti spune, probabil, ca nu putem controla ce fac unii sau altii. E-adevarat. Nu si in acest caz. Mai mult decat atat, nu numai ca afirm raspicat ca nu trebuie folosite produsele Microsoft, pentru a nu sprijini actiunile oculte ale lui Gates, ci spun ca produsele Microsoft NU MERITA folosite, fiind foarte proaste. Alternativa este constituita din Apple, pentru cei care folosesc computerul pentru lucruri profesionale (grafica, tipografie, topometrie, etc) sau Linux pentru utilizatorul simplu de acasa. Cea mai la indemana solutie fiind aceasta din urma, tinand cont de faptul ca: e gratis, ofera o gama software pentru aproape orice, e mult mai stabil, mai rapid si mai eficient, mai ales datorita faptului ca nu se viruseaza, nu are erori de registri, nu are nevoie de defragmentare, este disponibil si in limba romana, consuma foarte putine resurse si poti reinvia calculatoarele vechi, sacanerele sau imprimantele. Un articol pe aceasta tema, scos la iveala de google. Are aproape 4 ani, dar e convingator…

Liviu Daniel

About Liviu Daniel

Teolog, publicist, iubitor de frumos şi adevăr.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Ce va fi cu discreţia noastră? Big-Brother-ul scos din sertar”

  1. Microsoft spune ca noile procesoare vor functiona doar pe Windows 10

    Asta nu suna prea bine si consider ca se exagereaza. Se pare ca Microsoft are de gand sa ne forteze in cel mai serios mod sa trecem pe Windows 10. Noile procesoare ce urmeaza sa fie lansate, atat de Intel cat si de AMD, vor putea functiona doar pe Windows 10.

    Se pare ca noile PC-urile nu vor mai putea rula alt sistem de operare decat Windows 10. Viitoarele procesoare ce vor fi integrate in laptop-uri sau PC-uri nu vor suporta Windows 7 sau Windows 8. Desi cele doua sisteme de operare vor avea suport pana in 2020 si 2023, acestea nu vor suporta noile modele de procesoare.

    Going forward, as new silicon generations are introduced, they will require the latest Windows platform at that time for support. Windows 10 will be the only supported Windows platform on Intel’s upcoming ‘Kaby Lake’ silicon, Qualcomm’s upcoming ‘8996’ silicon, and AMD’s upcoming ‘Bristol Ridge’ silicon.”

    http://www.arenait.net/2016/01/17/microsoft-spune-ca-noile-procesoare-vor-functiona-doar-pe-windows-10.html

  2. Romica, e vorba doar de versiunile Microsoft, nu afecteaza celelalte. Cu alte cuvinte nu mai poti baga winjaf 7 sau 8 ci musai winjunk 10. Eu voi putea rula in continuare OpenMandriva linistit 🙂 Voua, asa va trebuie 😀 😛 🙂

Comentariile sunt închise.