„Cercetașii României” promovează, mai nou, avortul și homosexualitatea?!

Disperați că nici în anul școlar curent nu le-a reușit impunerea agendei și presați probabil de generoșii finanțatori (Soros, USAID ejusdem farinae), ONG-urile seculariste își reiau presiunile asupra ministerelor de resort pentru a obține introducerea „educației sexuale” în trunchiul comun al materiilor de studiat în școlile publice.

Și de data aceasta, a fost lansată în presă o scrisoare, care repetă aceleași argumente obosite și înșiră aceleași minciuni sfruntate cu privire la efectele „benefice” ale predării sexualității de către ideologii agreați de UE și ONU – organisme menționate permanent ca sprijinitori ai „educației sexuale”. Și, la fel ca și până acum, nu se suflă niciun cuvințel despre faptul că există deja un opțional de educație pentru sănătate, care poate fi introdus în curicula școlii, LA CEREREA PĂRINȚILOR. De ce ar face-o câtă vreme ținta este, așa cum am mai arătat-o în zeci de materiale de sinteză și de luări de poziție publice, preluarea controlului asupra copiilor prin forțarea asupra lor a unei ideologii toxice, mascată sub forma unei ore oarecare. Evident, scopul nu poate fi atins decât atunci când materia va fi obligatorie.

De asemenea, printre semnatari nu se află nici de data aceasta nicio organizație de părinți reprezentativă și, din tonul scrisorii, rămâne evident faptul că sexualiștii nu intenționează să dea posibilitate de opțiune acestora. În definitiv, ce părinte sănătos la minte și-ar lăsa copilul să fie educat după curicule realizate la sfatul „specialiștilor” de la organizația homosexualilor ACCEPT, de la feministele radicale FRONT și de la afiliata românească a super-business-ului de avorturi și vânzări de organe de copii Planned Parenthood? Care părinte ar considera homosexualitatea o opțiune pentru copilul său și punerea la nivel de egalitate a nașterii de copii cu avortul?! Dacă există asemenea părinți, să opteze pentru copiii lor, căci sunt liberi să o facă – dar nouă nu ni se poate impune așa ceva.

Poate că nici n-am fi menționat scrisoarea dacă nu ne-ar fi atras atenția numărul mare de semnatari de această dată, 67. Pentru mai multă greutate și impact, evident. Însă, cu trei excepții notabile, niciuna dintre organizații nu are nici expertiză, nici relevanță într-o dispută publică pe tema copiilor sau educației.

Cele 3 excepții sunt Salvați Copiii, ARAS (Asociația Română Anti-SIDA) și, spre stupoarea noastră, Cercetașii României.

Cercetășia s-a întemeiat pe valorile religioase și este în continuare considerată o structură conservatoare, o „școală a vieții” bazată pe camaraderie și complementaritate în abordarea diferențelor bărbat-femeie și a însemnătății acestora pentru societate. În statut există încă prevederea originală de acum peste un secol, cea a adeziunii la principiul datoriei faţă de Dumnezeu – prin credință, fidelitatea față de principiile spirituale – și acceptarea îndatoririlor ce decurg din aceasta.

De asemenea este o valoare cercetășească „loialitatea faţă de ţară şi tradiţii” și „ascultarea față de părinți”.

În multe filiale se ține cont de îndrumătorii spirituali și duhovnici (nu doar ortodocși!), ca să nu mai spunem că pentru unele acțiuni și tabere se obține, în mod specific, chiar dacă neoficial, binecuvântarea preotului…

Cum de s-a ajuns ca „Cercetașii României” să susțină o campanie pro-homosexualitate și pro-avort?!

Există două rațiuni pentru adeziunea scriptică a cercetașilor la „educația sexuală”, presupunând că nu este o mistificare. Prima, liderii organizației habar nu au ce au semnat, necunoscând natura reală a campaniei în care au fost angrenați, caz în care li se poate explica. Poftim aici. A doua, că liderii au trădat principiile, au încălcat statutul organizației și au trădat pe părinții care le-au încredințat copiii spre educare curată, în spiritul valorilor românești și europene autentice.

Oricare dintre motivații ar fi cea reală, se impune un răspuns public al șefilor Organizației Naționale „Cercetașii României”. Îl așteptăm. (B.S.)

Sursa: Cultura Vieţii

 

UPDATE

Consiliul Naţional al Scoutului Catolic
Ştefan cel Mare şi Sfânt nr. 26
700064-Iaşi
Nr. 22 / 30 septembrie 2015

COMUNICAT DE PRESĂ

Precizări cu privire la ora de educaţie sexuală

Liderii cercetaşilor catolici din Organizaţia Naţională Cercetaşii României (ONCR) au aflat din presă că organizaţia prin Proiectul Apel urgent pentru introducerea educaţiei sexuale în şcoli cere introducerea unei ore de educaţie sexuală. Aceasta este o iniţiativă care nu a implicat consultarea liderilor catolici din organizaţie, prin urmare ne disociem.

Cercetaşii catolici pentru a putea fi în legătură cu Mişcarea Mondială şi cu cercetaşii catolici din alte ţări au cerut să fie primiţi în ONCR în anul 2002. Acum în organizaţie sunt nouă centre locale cu specific catolic, iar lideri şi cercetaşi catolici mai sunt şi în alte patru centre locale. Pentru a ne păstra identitatea şi specificul catolic în procesul educativ în cadrul organizaţiei suntem grupaţi şi ne întâlnim şi separat.

Cercetaşii catolici nu sunt de acord cu iniţiativa ONCR pentru că nu au fost consultaţi şi consideră că iniţiativa nu reprezintă pedagogia Scout care este una pozitivă, bazată pe propuneri de valori şi puritate, conform Legii Scout: „Cercetaşul este curat în gânduri, cuvinte şi fapte!”

Chiar dacă ONCR se dezice de unele dintre ideile proiectului iniţial, prin scrisoarea de intenţie şi comunicatul de presă publicate ulterior, ne delimităm de toţi cei care susţin proiectul mai sus-menţionat.

Nu ne-au convins nici motivaţiile prezentate pe site-ul organizaţiei: „De ce susţinem orele de educaţie sexuală în programa şcolară?” Considerăm că problema introducerii orelor de educaţie sexuală necesită o dezbatere la nivel naţional. Nu este suficient să fie promovată doar de câteva ONG-uri. Credem că o asemenea educaţie primii care trebuie s-o facă sunt părinţii.

În calitate de creştini, membri Scout, considerăm nepotrivită introducerea orelor de educaţie sexuală în care nu se vorbeşte despre abstinenţă, castitate şi respect pentru celălalt, dar în schimb se vorbeşte de iniţiere în tehnici, protejarea de boli şi planificarea sarcinilor.

Continuăm să dezvoltăm o cercetăşie care, aşa cum a afirmat Robert Baden-Powell, fondatorul cercetăşiei, este „ca un creştinism practic”, fiindcă „nu există educaţie fără religie”. Milităm pentru o educaţie în favoarea sănătăţii, a caracterului curat, a vieţii, a prieteniei şi a iubirii curate. Susţinem o educaţie care să respecte conştiinţa morală, persoana umana, cu ceea ce este sacru în om, ceea ce este divin şi sfânt.

Cristina Farcaş şi Ghiţişor Gabor,
responsabili generali ai Scoutului Catolic

Sursa: Episcopia Romano-Catolică de Iaşi

About Alianţa Familiilor din România

Str. Zmeica nr. 12, sector 4, București Tel: 0741.103.025; Fax: 0318.153.082; Email: [email protected]

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „„Cercetașii României” promovează, mai nou, avortul și homosexualitatea?!”

  1. Si voluntariatul de la Liceul George Cosbuc a promovat uneori „educatia sexuala”.
    Probabil ca in timp, tot mai multe organizatii de copii si tineret, care nu sunt5 sub ascultarea Bisericii, vor promova tot felul de anormalitati „corecte politic”.

Comentariile sunt închise.