Corturile saudiţilor, mirajul nemţilor

Arabia Saudită dispune de 100 000 de corturi cu aer condiţionat care pot găzdui aproape 300 000 de persoane. O soluţie pentru ”refugiaţi”?tentes-ar-8

Conform http://www.nouvelordremondial.cc/2015/09/10/larabie-saoudite-possede-100000-tentes-climatisees-qui-peuvent-accueillir-3-millions-de-gens-cependant-elles-sont-vides-et-naccueillera-pas-de-refugies/

Liviu Daniel

About Liviu Daniel

Teolog, publicist, iubitor de frumos şi adevăr.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


3 comentarii la „Corturile saudiţilor, mirajul nemţilor”

 1. Da, dar aceste corturi sunt doar pentru pelerinii la Mecca la marile bairamuri. Sa bagi in ele refugiati de tot felul pe termen nelimitat l-ar supara probabil pe Allah 🙂 (care deja s-a suparat daramandu-le o macara peste moschee si omorand peste o suta de insi… sau era, poate, Dumnezeul crestinilor, cel pe care nu-l sufera dumnealor? Hmmmm, de verificat…)

 2. Presupun ca din motive tehnice nu accepta saudienii, refugiati.
  Dupa cum stim, fidelii musulmani nu merg in pelerinaj spontan, ci chibzuit.
  Fac rezervari din timp nu doar pentru a se asigura ca vor avea toate conditiile pentru practicarea ritualului, ci si pentru a le da timp autoritatilor sa le verifice identitatea si mai nou, sa le procure bratari electronice de identificare si control .
  Postul de televiziune Al-Arabya a comunicat public inca din primavara ca: „Ministrul saudian al pelerinajului le cere tuturor pelerinilor sa poarte o bratara electronica.
  Scanand codul-bara al bratarii, ministerul va avea acces la toate informatiile de care va avea nevoie . Bratara inzestrata cu GPS le va procura, in mai multe limbi,servicii precum orarul practicarii rugaciunilor, busola pentru indicarea directiei in care sa se roage, instructiuni asupra ritualurilor obligatorii si preceptele ce trebuiesc pronuntate.”
  Cotidianul Al-Watan a completat informatiile precizand ca dispozitivul le va permite fidelilor sa indeplineasca ritualurile corect, adica in conformitate cu practica wahhabita si nu dupa cum vor pelerinii veniti din Africa neagra si din Magreb.

  Deci, este evident faptul ca saudienii nu pot accepta zeci de mii de refugiati de a caror identitate nu sunt siguri, dupa modelul european haotic si periculos.
  De fapt, nu este bine spus, modelul european ci, modelul impus Europei.
  Dupa reuniunea extraordinara din noaptea trecuta, Presedintele Consiliului Donald Tusk a declarat : „ESTE CLAR CA MARELE VAL DE REFUGIATI SI MIGRANTI ABIA ACUM VA VENI SI TREBUIE SA LE DESCHIDEM LARG FERESTRELE SI USILE…”
  Tusk nu a improvizat un discurs cu capul ametit de nesomn ci a citit un text cu tonul categoric si amenintator al lui Junker.

Comentariile sunt închise.