Pedofilia, parte a culturii afgane

Bacha bazi, adică „băieții dansatori”, este un obicei care face parte din „cultura” afgană în care baieți tineri dansează pentru plăcerea adulților. Totul ar trebui să se oprească la dans, ceea ce nu se întîmplă întotdeauna, de multe ori bărbați cu putere de decizie și înclinații pedofile își creează adevărate haremuri de copii de care abuzează după bunul plac.

Filmul „The Kite Runner / Îmblînzitorul de zmee”, bazat pe cartea cu același titlu a lui Khaled Hosseini, prezintă povestea tragică a unui asemenea copil afgan, „bacha bazi”, abuzat de un lider militar taliban.

Această practică își are originea în Coran, cartea sfîntă a musulmanilor:

În Grădinile Plăcerii, vor fi mulţime dintre primii şi puţinii dintre ultimii, pe paturi împletite, întinşi pe ele faţă în faţă. Flăcăiandri nemuritori vor umbla printre ei cu potire şi ibrice, şi un pocal de la izvor de care nu-i va durea capul şi nici nu se vor îmbăta; (Coran, 56:12-19)

Cei care se tem de Dumnezeu vor trăi în Grădini, în desfătare, bucurându-se de ceea ce Domnul lor le-a dăruit. Domnul lor i-a ferit de osânda Iadului. “Mâncaţi şi beţi în tihnă pentru ceea ce aţi făptuit, întinşi pe paturi rânduite!” Noi le vom da de soţii hurii cu ochii mari. Pe cei care cred şi a căror seminţie i-a urmat în credinţă, Noi îi vom aduna la un loc cu seminţia lor şi cu nimic nu le vom micşora faptele lor. Fiece suflet a ceea ce a agonisit este chezaş. Noi le vom rostui fructele şi carnea ce poftesc. Ei îşi vor trece unii altora pocale ce nu duc la vorbe deşarte, nici la învinuire de păcate. Flăcăiandrii, ce vor umbla printre ei, în slujba lor, vor fi asemenea mărgăritarelor ascunse. (Coran, 52:17-24)

Culcaţi pe paturi de nuntă nu vor suferi nici de soarele arzător şi nici de gerul pişcător. Umbra se va lăsa peste ei, iar fructele se vor apleca să fie culese. Printre ei vor umbla vase de argint şi pocaluri de cleştar, de cleştar şi de argint, umplute cu măsură. Vor bea dintr-un pocal un amestec de ghimbir, şi dintr-un izvor numit acolo Salsabil. Flăcăiandrii nemuritori se vor învârti în jurul lor — văzându-i vei crede că sunt mărgăritare neînşirate! (Coran, 76:13-19)

Odată cu alungarea talibanilor de la putere de către trupele NATO te-ai fi așteptat ca practica respectivă să fi dispărut. Realitatea este complet diferită, noii lideri continuă să practice pedofilia cu acordul tacit al SUA așa cum dezvăluie „The New York Times„.  Lideri militari afgani antrenați de SUA pentru a lupta împotriva talibanilor continuă să abuzeze sexual de copii chiar în bazele militare comune.

Soldaților americani care au raportat pe scară ierarhică abuzul la care sînt supuși copiii, li s-a spus de către superiori să ignore ce se întîmplă în camerele comandanților militari afgani pentru că „face parte din cultura afgană”. Căpitanul Dan Quinn din cadrul trupelor speciale  l-a luat la bătaie pe un comandant militar afgan care ținea legat, în lanțuri, de patul său un copil de care abuza după bunul plac. Imediat ce superiorii săi americani au aflat, i-au luat comanda unității și l-au retras din Afganistan.

Un alt soldat american povestește că într-o zi a intrat într-o cameră unde a văzut trei sau patru bărbați întinsi pe podea cu copii între ei. „Nu sînt 100% sigur despre ce se întîmpla sub pături dar îmi pot imagina”, a spus acest soldat.

Scuza oficialilor americani este că abuzul copiilor de către comandanții militari afgani ține de legea penală locală și nu are nici o legătură cu lupta împotriva talibanilor.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


4 comentarii la „Pedofilia, parte a culturii afgane”

  1. Stricarea lumii este falimentul misionar crestin sectar sa nadajduim ca va venii vremea si celui misionar ortodox inainte de venirea nelegiuitului asta sa nu spuna lumea ca nu au stiut.Nadajduim.

Comentariile sunt închise.