Terorist ISIS arestat într-un centru pentru „refugiați” din Stuttgart

Un marocan în vîrstă de 21 de ani, „refugiat” din calea războiului, a fost arestat în Germania pentru activități teroriste și apartenență la ISIS. Acesta încerca să obțină statutul de azilant folosind o identitate falsă.

În același timp, autoritățile germane au confiscat cutii întregi cu pașapoarte false siriene destinate vînzării către „refugiați”. Și poliția bulgară a interceptat și confiscat 10.000 de pașapoarte siriene false care aveau ca destinație Germania.

Pe piața neagră costul unui pașaport sirian fals este de 1.500$. Pașapoartele siriene sînt la mare căutare printre irakieni, pakistanezi, afgani și alte nații pentru că posesorii lor primesc automat dreptul la azil în calitate de refugiați de război în oricare dintre țările membre ale Uniunii Europene.

Rețeaua care se ocupă cu producerea și comercializarea pașapoartelor false siriene se află în Turcia. (The New Observer)

Cele 10.000 de pașapoarte confiscate în Bulgaria au o valoare de piață de 15.000.000$. Dar oare cîte pașapoarte au fost deja comercializate sau cîte pașapoarte se comercializează chiar acum printre „refugiați”?


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Terorist ISIS arestat într-un centru pentru „refugiați” din Stuttgart”

  1. Ipoteza: mergand pe logica intereselor marilor corporatii care sustin de zeci de ani inrobirea economica a lumii, putem gandi asa: faptul ca europenii se opun in principiu tratatului TTIP – Acordul transatlantic dintre SUA si UE privind dreptul corporatiilor de a da statele in judecata, corporatii fiintand majoritar in SUA – si luand in considerare ca statele arabe si mai ales sauditii sunt sustinuti de SUA, o fi valul asta de refugiati arabi (de care sauditii s-au spalat pe maini) o fi de fapt o sperietoare pentru UE ca sa aprobe mai repede acordul TTIP? Caci si americanii stau linistiti si asista impasibili de ceva vreme la toate atrocitatile din Orientul Apropiat, ba chiar stipendiaza isis alaturi de alte state non-europene si chiar europene plus Rusia. E o ipoteza personala, bazata pe predictiile ca UE sa devina competitor economic al SUA – lucru ce evident nu le-ar fi placut marilor corporatii americane. Ceva de genul: adica voi, eruopenii, va credeti mari si tari? Las’ ca va trimitem cativa teroristi si cateva sute de mii de sarantoci pe cap, sa va vedem atunci cum aprobati acordul de liber schimb ca sa nu va trimitem inca cateva milioane. Cum am zis, e doar o teorie.

Comentariile sunt închise.