Deputatul Remus Florinel Cernea lovește năprasnic

Update 21 febr. 2016: Consiliul Economic și Social a dat aviz negativ proiectului legislativ. Citez din expunerea de motive: potrivit cercetărilor, prezența religiei în sistemul de educație răspunde așteptărilor elevilor. Rezultatele cercetării reflectă înțelegerea credinței drept valoare fundamentală în viața proprie pentru 87% dintre elevi. La nivel internațional, practicienii din domeniul educației evidențiază importanța educației religioase ca premisă pentru formarea unei personalități armonioase. (sursa: Camera Deputaților)

În țara asta există persoane care nu trebuie votate sub nici un motiv și nici susținute pentru vreo funcție publică. Remus Cernea se află printre ei.

”Elevii care au împlinit 14 ani ar trebui să decidă singuri dacă urmează sau nu orele de religie. Codul Civil prevede acest lucru (subl.mea), în timp ce Legea învățământului spune că părinții decid până la vârsta de 18 ani a copiilor lor, aflându-ne în plin conflict de legi. Am propus corelarea Legii învățământului cu Art. 491 din Codul Civil.” Este noul proiect legislativ anticreștin al lui Remus Cernea.

Proiectul de lege se află în dezbatere publică, la Camera Deputaţilor, până la 1 martie, după care intră în procesul legislativ.

Florinel e atent la Codul Civil numai când vrea el. Tot în Cod se precizează că o căsătorie reprezintă uniunea liber consimțită dintre un bărbat și o femeie, de exemplu. Acest lucru este ocultat în spațiul pubic și de alte persoane non-umane, supărate că milioane de oameni își doresc familii (naturale) pentru copiii țării. Supărat e și Florinel, care de ani de zile muncește pentru legalizarea parteneriatului civil și a căsătoriei între persoanele de același sex, obiectivul asociațiilor ”de profil”, conform comunicatului lor de presă din 2006, mai greu de găsit pe internet, dar nu (încă) dispărut. De altfel, (și) Florinel a făcut parte din coaliția ”Opriți Codurile” din 2009, din acest motiv.

”Mare atenție la profesorii de religie!”, ne avertizează Remus Cernea pe Facebook. ”Copiii nu ar trebui dați pe mâna acestora pentru a fi îndoctrinați religios! Destui dintre ei nu ar avea ce să caute în școli fie pentru că sunt prea habotnici și îi îndoctrinează pe copii, fie pentru că au diverse tulburări de comportament ori idei dintre cele mai bizare. Oricum studiile arată că evoluția intelectuală și culturală a elevilor care sunt îndoctrinați religios este mult mai slabă decât a copiilor care nu sunt expuși sistematic unor mesaje de propagandă religioasă.” Dar iată că aici, cu îndoctrinarea și propaganda, sunt de acord cu tine, Florinel. Se vede că tu ai fost îndoctrinat la ministerul adevărului și nu ai putut să evoluezi în parametri…

Îți urez să primești multe mărțișoare, cu ocazia prilejului legislativ!

Alina Ioana Dida

About Alina Ioana Dida

Medic, publicist şi traducător. A tradus "Revoluţia franceză", de Albert Soboul, apărută în 2009 la Editura Prietenii Cărţii (Bucureşti).

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


8 comentarii la „Deputatul Remus Florinel Cernea lovește năprasnic”

 1. Acest gunoi ar trebui eliminat din spatiul public si chiar din tara! E un pericol pt. echilibrul moral al societatii si al tarii si toata activitatea lui este tradare de tara.Inapoi in haznaua de unde ai rasarit !!1

 2. pe asta nici din colegii lui din partidul verde sau parlament nu-l mai baga in seama, dar noi ii tot facem publicitate.

  eu prea mic pentru scopul unei platforme ca Rost.

  mie asa mi se pare.

 3. si ce treaba are asta cu ce am zis eu?

  a intrat si va iesi

  s-au dezis de el colegi, cunoscuti, care si-au dat seama ulterior de cat il duce capul

  Nu te porti certa cu toti care scriu mizerii prin wc-uri. Are prea putina trecere ca sa fie bagat in seama. Lasati-l sa se odihneasca-n pace, nu-l mai chinuiti.

 4. Problema poate fi analizata si dpdv material Acest individ care a viciat aerul parlamentului ( si asa nu prea oxigenat) va primi din taxele platite de catre cetatenii acestei tarii , pe intreaga viata, o indemnizatie de cateva sute de lei bune , doar pentru ca s-a facut de ras de fiecare data cand a inceput un demers de actiune …

 5. Pina la urma dl. Cernea nu cere decat recunoasterea capacitatii limitate a individului care la 14 ani poate decide daca vrea ora de ortodoxie, sau nu. In fond, e o varsta ideala la care te poti decide asupra orientarii spirituale ?

  Oricum, orice discutie despre ora de ortodoxie trebuie sa surprinda motivatia majoritara pentru care parintii/copiii o doresc. Marirea notei. In sine o aberatie (cum poti da note la ora de ortodoxie ?!), utilizarea notarii pentru vesnicul furt al propriei caciuli, practica tipic romaneasca dealtfel, arata cat de confuza si lipsita de valoare este scoala romaneasca.

  Aceeasi trisare e practicata dealtfel si la ora de sport. Din comoditate, unii parinti au ajuns sa-si scuteasca copiii de miscare fizica (care le-ar fi notata slab), pentru a nu suferi media finala. Mai conteaza ca ora de sport este vitala pentru corpul si respectul de sine al unui om in formare ? Dupa care ne miram ca avem obezi frustrati.

 6. Nu vreau sa platesc taxe si impozite statului roman din salariul meu, din munca mea, pentru ca din acestea sa profite un tip toxic pentru insusi statul roman, pentru traditia, identitatea si cultura romanilor, pe care le perverteste ! Este stilul raului, al tipului pernicios, care perverteste firescul, normalul, stiut fiind ca raul nu exista prin el insusi ci prin pervertirea binelui !

Comentariile sunt închise.