Primul spot video al campaniei „Oameni. Pentru totdeauna”

Începînd de astăzi, este disponibil pe internet şi primul spot video al Campaniei „Oameni. Pentru totdeauna”, realizat de Ager Film, prin generozitatea şi strădania d-lui Nicolae Mărgineanu, regizor şi scenarist care nu mai are nevoie de nici o prezentare. Mulţumim pentru ajutor întregii echipe Ager Film şi, în chip deosebit, d-lui Nicolae Mărgineanu şi d-nei Maria Ploae.

În cîteva zile, anumite canale de televiziune vor începe să difuzeze, în mod repetat, spotul pentru o perioadă de 12 săptămîni.

Prin acest videoclip de numai 30 de secunde încercăm să spunem că familia românească este în primejdie, că răspunsul fundamental la problemele ei este dragostea şi că putem găsi împreună drumul înapoi spre firesc, spre rost şi rînduială. Anunţăm astfel începutul ciclului de conferinţe dedicate familiei, în cadrul cărora specialişti pe diferite domenii vor face o radiografie exactă a situaţiei familiei în România şi vor indica o serie de soluţii punctuale la probleme specifice.

Este esenţial să conştientizăm, pînă nu e prea tîrziu, care sînt pericolele care pîndesc familia, pentru că fără familie nu există viitor.

Datele exacte ale conferinţelor, precum şi detalii despre loc, oră, vorbitori şi teme, veţi găsi în curînd pe acest site.

Campania noastră, începută în decembrie anul trecut, cu lansarea romanului grafic Oameni de unică folosinţă, de Elena Ciolacu, este complementară cu aceea a Coaliţiei pentru Familie (din care Asociaţia Rost face parte), faţă de care însă a fost gîndită independent, cu un an mai înainte. Această fericită potrivire dovedeşte că starea familiei în România preocupă tot mai multă lume şi că o parte semnificativă a societăţii civile a înţeles miza pe care o reprezintă protejarea şi sprijinirea familiei.

 

 

Claudiu Târziu

About Claudiu Târziu

Jurnalist, scriitor şi editor; cea mai recentă carte publicată: ”Rostul generației noastre. O perspectivă conservatoare asupra României postcomuniste” (Ed. Rost, București, 2019)

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


4 comentarii la „Primul spot video al campaniei „Oameni. Pentru totdeauna””

  1. O initiativa laudabila, fara indoiala. Din pacate, problema nu este ca nu are cine atrage atentia, ci faptul ca nu facem ceea ce trebuie sa facem, ceea ce stim ca trebuie facut. Amenintarile la adresa familiei nu tin numai de legalizarea homosexualitatii sau prostitutiei, ci sunt si de ordin economic, social si chiar cultural. Astea e mai greu de rezolvat numai prin conferinte si campanii. Trebuie un sistem politic care sa sustina pe de-antregul familia, asta e mai greu de implinit. Si un sistem educational care sa inoculeze adevarata stiinta si dreapta socoteala in randurile indivizilor. Iar in primul si in primul rand, trebuie sa ne face, crestini autentici, ceea ce nu suntem, tot din delasare. Dar, asa cum am zis la inceput, e bun si-atat, nu putem face ce ne depaseste, dar suntem datori sa facem ceea ce sta in putinta noastra. Succes.

    • Ideea este nu doar să vorbim despre problemele familiei, ci să le găsim şi soluţii, care pot deveni proiecte de legi. Cine le va susţine mai departe în Parlament, vom vedea la timpul cuvenit. De undeva trebuie început. Or la noi încă nu sînt conştientizate toate primejdiile care pasc familia. Şi nici nu există o strategie coerentă pentru sprijiinirea familei. Începutul este, deci, conştientizarea.

  2. Constientizarea a fost intotdeauna problema-cheie. De aia si Mantuitorul a plans cu lacrimi de sange, nu pt suferinta Lui, ci pt nr mic de oameni care chiar constientizeaza. Deci, nimic de contrazis in afirmatia ta. Ramane de vazut cum anume va reusi campania sa constientizeze lumea si, mai mult decat atat, cum va ajunge (am inteles cum, prin mediatizarea TV, ma refer cat) la cei care nu frecventeaza biserica si sunt lipsisti si de bun simt sau cei 7 ani de-acasa, ca astia fac problemele. O foarte mare provocare. Ramane de vazut abordarea. De aia zic, succes!

  3. Urmarim ce se va coagula din GPR .De aici poate iesi ceva vital.O ceata de anticorpi care sa aduca si familia la un statut normal!

Comentariile sunt închise.