Legiferarea normalității

După ce Coaliția pentru Familie a depus la Senat listele cu cele 3 milioane de semnături ale cetățenilor care doresc revizuirea Constituției în sensul ocrotirii familiei, opozanții au intrat în panică știind că un referendum în care populația va fi consultată dacă este de acord cu modificarea alineatului 1 a articolului 48 din Constituția României din forma actuală, „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor„, în forma „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor” va trece cu o largă majoritate.

România Liberă trece în revistă luările de poziție ale celor de la Asociația Accept care susțin „că actualul Cod Civil interzice explicit căsătoria între persoane de același sex, iar practica juridică nu lasă loc de interpretare. În consecință, inițiativa de restrângere a definiției familiei în Constituție nu are o miză reală, pentru că nu ar modifica cu nimic viața românilor și nici regimul căsătoriei.

Doar câteva rânduri mai jos este citat activistul Florin Buhuceanu, fost director Accept și membru al organizației, a explicat că „nu vorbim de o inițiativă pentru familie, ci de una împotriva ei. Coaliția pentru Familie lovește în dreptul românilor la viață privată și de familie încercând să organizeze un referendum care să priveze de protecție constituțională toate acele familii care nu sunt bazate pe căsătorie. Vorbim aici, într-adevăr, de persoane LGBT, dar și de familii precum cele monoparentale, familii extinse în care bunicii răspund de creșterea copiilor, familii formate din cupluri heterosexuale care trăiesc într-un parteneriat consensual.”

Dacă această inițiativă nu are o miză reală pentru că nu va schimba nimic de ce se revoltă domnii și doamnele de la Accept?

Sociologul Mircea Kivu și deputatul LGBT Remus Cernea susțin că inițiativa Coaliției pentru Familie ar fi neconstituțională pentru că ar încălca articolului 152 din Constituție: ”(2) De asemenea, nici o revizuire nu poate fi făcută dacă are ca rezultat suprimarea drepturilor şi a libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor sau a garanţiilor acestora.

Pentru domniile lor întrebările sunt: Cum pot fi suprimate niște drepturi care nu există? Dacă aceste drepturi nu există atunci cum poate fi inițiativa Coaliției pentru Familie neconstituțională?

Ziarul Adevărul promovează un articol intitulat „Coaliția ipocrită pentru familie” scris de domnul Dragoș Butuzea al cărui ideal este misionarismul cultural și educațional, dacă e să dăm crezare caracterizării din paginile ziarului.

Adevarul Butuzea

Domnul Butuzea ne lămurește că scopul campaniei „Coaliției pentru familie” nu este de îmbunătățire a condiției familiei ci este „un act de putere și de opinie religioasă„.

De fapt, întreaga agitaţie cu 3 milioane de oameni nu constă decât din crearea artificială a unei spaime. Crearea artificială a unui duşman comun – parteneriatul civil între persoanele de acelaşi sex.

Domnule Butuzea, nu e vorba de crearea nici unui dușman, nu e vorba nici de un act de putere și de opinie religioasă, cum susțineți dumneavoastră. Este un act de legalizare a normalității. Ce fac homosexualii în intimitatea locuințelor personale nu ne interesează, pe noi ne îngrijorează tocmai insistența cu care această minoritate agresivă încearcă să-și impună punctul de vedere asupra majorității. Să lăsăm românii să decidă cum vor să trăiască, nu alții care, în numele corectitudinii politice, să ne impună cum să trăim. Eu zic că așa e democratic.

Tot domnul Butuzea dă de înțeles că s-au cheltuit sume imense de bani care ar fi fost mult mai bine folosite în alte scopuri. De fapt bugetul a fost de doar 33.000 de euro, greul campaniei au dus-o cei peste 70.000 de voluntari. Aceasta este adevărata societate civilă de care le e frică globaliștilor.

Din păcate aici s-a ajuns datorită unora ca cei pe care i-am citat mai sus, trăim într-o lume în care normalitatea trebuie legiferată prin Constituție.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Legiferarea normalității”

 1. sa-si lase spurcsciunile prin testament unul altuia / una-alteia ca nu e nevoie sa spurce societatea.
  Astia care se razvratesc impotriva firii CREATE se cred maimute evoluate sau experi,emte genetice de „kaka”-naki… au suflet pe care nu-l recunosc si nu vor sa-l ia in considerare.
  Astfel, din lipsa de intelegere, din inghetarea bunei simtiri si din aroganta nebunului se indreapta impotriva vietii.
  Sigur ca sint mai putini – cu tristete spun ca abia astept sa fie „batuta in cuie” marturisirea firescului si sa fiu prezent la sutinerea legala a initiativei.
  Pretinsii „destupati” la minte sint de fapt constipati sufleteste – cand vor ajunge sa plateasca aceasta atitudine la’trecerea” pe care nu o accepta (inutil, caci nu are relevanta si nu se schimba nimic daca ei/ele accepta sau cred ca sufletul nu moare, nu se reincarneaza si poarta „dincolo” memoria, constiinte, simtirea, …. PERSONALITATEA!)
  Vai de sufletelul lor – rad acum ca prostii, se umfla in pene ca cur-canu’ si fac schimb cur-cubeistic de fecale…

Comentariile sunt închise.