Lansare de carte: Vaccinurile și autoimunitatea

Miercuri, 8 iunie 2016, ora 18.00, la Librăria Eminescu din București va avea loc lansarea celui mai recent tratat despre vaccinuri, „Vaccinurile și autoimunitatea„.

Din prefața lucrării:

Acest tratat de imunologie aplicată, apărut anul trecut în Statele Unite și Canada, este echilibrat, cu evidenţierea meritelor operei vaccinaliste şi cu lansarea unui semnal de alarmă asupra reacţiilor adverse ,,severe şi chiar fatale“. Autorii sînt personalităţi cu o expertiză de necontestat în domeniul imunologiei fundamentale şi clinice.

Bolile autoimune au o bază genetică, adică sînt foarte personale şi ,,este naiv să credem că toţi oamenii sînt la fel“. De aceea, orice sistem public de sănătate care încearcă să introducă în corpul unui om sănătos o moleculă farmacologic activă, motivînd proeminență, comite un act nedeontologic şi lipsit de etică, lăsînd sintagma ,,drepturile omului“ goală de conţinut. Autorii acestei cărţi au o conştiinţă profesională înaltă. Ei nu critică vaccinurile, dar demască reacţiile adverse imune şi autoimune, cu scopul evitării lor şi cu speranţa că metoda poate fi perfecţionată.

Sperăm că şi în România practicienii din domeniul medical – imunologi, cercetători şi clinicieni, medici de familie, epidemiologi, factori de decizie din sistemul de sănătate publică – vor primi cartea, cu studiile, experienţele şi adevărurile descoperite în ea, ca pe un eveniment ştiinţific preţios, de care – în mod necesar şi chiar obligatoriu – trebuie să se ţină cont.

Prof. Univ. Dr. Pavel Chirilă

Coordonatori:
Yehuda Shoenfeld,
Nancy Agmon-Levin,
Lucija Tomljenovic

Traducere din limba engleză:
Tatiana Tarog

Prefață la ediția românească:
Prof. Univ. Dr. Pavel Chirilă

Editura Christiana, București, 2016,
464 pagini + 4 planșe color, format 17×24,5


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost