Slăbiciunea PNL trebuie exploatată

Alina Gorghiu și Vasile Blaga, co-președinții PNL, sunt mulțumiți, cel puțin declarativ, de rezultatele la alegerile locale de duminică.

.Partidul Naţional Liberal a obţinut la aceste alegeri locale cel mai bun scor din 1990. Rezultatele arată cât de corectă a fost decizia fuziunii. Dacă în momentul fuziunii, după competiţia de la europarlamentare, cele două partide aveau 27% şi la prezidenţiale au obţinut 29%, iată că acum PNL are următoarele rezultate: 31% pe vot politic, la consilii judeţene, şi peste 1000 de primari.

Am reuşit să reconstruim dreapta şi n-a fost un lucru uşor, infirmând toate pronosticurile celor care nu aveau încredere în această construcţie. (Vasile Blaga)

Iată pe ce se bazează:

PSD – 37,47%

PNL -32,98%

ALDE – 5,56%

Independenți – 5,05%

UDMR – 4,61% (rezultate la nivel național)

Doar că problema PNL se observă la București:

Alianța PSD-UNPR- 40,49%

Uniunea Salvați Bucureștiul (USB)-24,45%

PNL-13,30%

PMP-6,87%

ALDE-6,35% (rezultate Consiliul General)

Norocul lor a fost că USB a existat doar în Capitală.

Rezultatele din București arată vulnerabilitatea PNL. Această vulnerabilitate era cunoscută de cei din conducerea partidului cu mult înainte de alegeri. Așa se explică desemnarea, la un moment dat, a lui Marian Munteanu ca și candidat al partidului la funcția de Primar General. Dacă nu ar fi cedat presiunii globaliștilor și l-ar fi păstrat pe acesta ca și candidat, PNL ar fi avut mari șanse să câștige Primăria Generală a Bucureștiului.

Dar tot răul spre bine. Există un potențial imens ca un partid naționalist, cu oameni cinsitiți, să producă surpriza în toamnă, la alegerile parlamentare. Slăbiciunea PNL a fost expusă. Rămâne să o exploatăm.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Slăbiciunea PNL trebuie exploatată”

  1. Stânga Soros (globalistă) își are în sfârșit un proiect realizat, acest USB care deja este anunțat de Nicușor Dan ca viitorul partid Uniunea Salvați România. Ce va fuziona probabil cu M10 al Monicăi Macovei și cu alte produse stângiste, mai exact artificiale, gen Remus Cernea, ce vor fi sprijinite direct de Ambasada Hegemonului.

    În sfârșit, suntem în rândul lumii – vor spune ideologii globaliști. Ce este drept, hipsterul corporatist a fost creat, este o realitate socială, și avea nevoie de o reprezentare. Libărcile neoliberale Moise Guran, Alina Mungiu Pippidi, artiștii implicați social-politic de genul Tudor Chirilă, își vor împlini menirea.

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2016/06/06/alegeri-locale-in-2016-usb-devine-uniunea-salvarii-romaniei-facatura-securist-globalista-anti-sistem-si-post-colectiv-cum-de-au-ignorat-romanii-indicatiile-pretioase/

Comentariile sunt închise.