Bucureștiul a ajuns pe mâini sigure

Politicienii români continuă să ne uimească. Ultimul exemplu, alegerea viceprimarilor la Primăria Generală a Bucureștiului. Nu-l cunosc pe domnul Tudor Ionescu, proaspăt ales viceprimar. Domnia sa spune că e super calificat:

Am terminat trei facultăţi, una pe comerţ internaţional, una pe ştiinţe politice, amândouă în Bruxelles, două mastere ambele în Bruxelles, unul pe politică comparată şi unul pe studii europene.

Așa o fi, nu-i contest calificările, l-aș ruga doar să mă lămurească care e a treia facultate pe care a terminat-o pe lângă cele două de la Bruxelles. Și l-aș mai întreba dacă sloganul său de campanie a fost același cu al colegei sale de la ALDE, Laura Chiriac, „Se poate cu mâinile curate„.

Laura Chiriac slogan de campanie

După aceea i-aș spune că are o problemă destul de mare. Și anume faptul că toată lumea și-l amintește ca fost iubit al celebrei Oana Zăvoranu. La vremea respectivă apăruseră pe internet niște înregistrări în care domnul Tudor Ionescu (Tudy) îi declara dragostea. Dar știți cum e, sunt declarații și declarații. Declarația de dragoste a domnului viceprimar Tudor Ionescu, deși memorabilă, nu este una cu care acesta se poate mândri. Și de aceea ar fi fost mult mai bine dacă ar fi stat în banca sa în loc să aibă pretenția de a deveni mâna dreapta a doamnei Gabriela Vrânceanu-Firea-Pandele.

În rest, toate bune în București. Doamna primar general a Capitalei continuă defrișările, probabil că mai vrea să toarne niște betoane.

taieri de arbori pe Bulevardul Kiseleff
Tăieri de arbori pe Bulevardul Kiseleff

Oare câți îl regretă, deja, pe Sorin Oprescu?

Update 11 iulie: Domnul Tudor Ionescu și-a dat demisia din funcția de viceprimar. Din păcate copacii tăiați nu pot fi puși la loc.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Bucureștiul a ajuns pe mâini sigure”

  1. Ciprian Ciucu explică cum a ajuns Tudor Ionescu vice-primar: ”PNL a avut proporiul candidat, pe Cătălin Deaconescu. Punct. Pentru Cătălin a votat PNL si PMP. USB a votat împotriva candidaților PNL si PSD, evident majoritatea PSD/UNPR/ALDE a câștigat.”
    Intrebat de Ziare.com cum a ajuns Capitala Romaniei sa aiba doi viceprimari controversati, Ciprian Ciucu a precizat de la bun inceput ca PSD si ALDE au majoritatea in Consiliu, „la un vot diferenta”. „Cei de la USB au anuntat ca nu se pozitioneaza in niciun fel. Evident, abtinandu-se la vot, ei vor favoriza intotdeauna majoritatea PSD-ALDE. Asa s-a ajuns la alegerea celor doi viceprimari. Unul, stiti foarte bine este fost avocat al lui Gigi Becali si a mai fost in CGMB. Din punctul meu de vedere, face parte din cercurile de interese imobiliare din Ilfov. Este vorba de relatiile dintre Pandele si Becali, care au interese imobiliare in Ilfov. Multi dintre consilierii pusi de PSD pe liste sunt din zona Voluntari-Ilfov, in rest fiind foarte multi oameni ai lui Robert Negoita de la Sectorul 3.
    Acestea sunt gruparile informale care controleaza Consiliul, iar PSD si-a completat lista cu cativa asa-zisi sindicalisti de la regiile si companiile din subordinea Primariei”, a declarat Ciprian Ciucu pentru Ziare.com.
    In ceea ce priveste desemnarea lui Tudor Ionescu, Ciprian Ciucu ne-a declarat ca din discutiile informale a inteles ca nici consilierilor ALDE „nu le-a picat foarte bine, dar Calin Popescu Tariceanu le-a impus acest lucru”.
    Decizia lui Tăriceanu, văzut de unii naționaliști ca noul lider al opoziției, ar fi trebuit să fie subiect de dezbatere, nu un clip piratat pe net.

Comentariile sunt închise.