PNL și ANR se pronunță pentru familia naturală

Curtea Constituțională a amânat din nou, pe 20 sept., luarea unei decizii asupra excepției de neconstituționalitate ridicată de un cuplu de homosexuali în privința Codului Civil, care interzice recunoașterea în România a căsătoriilor persoanelor de același sex încheiate in străinătate. Temă a dreptei, căsătoria naturală intră în atenția partidelor politice în apropierea campaniei electorale. Întrebarea pentru partidele ce-și propun să apere această valoare conservatoare este dacă și cum poți converti în voturi cele 3 milioane de semnături, strânse de Coaliția pentru Familie în vederea revizuirii art. 48 din Constituție.

Cu o zi înainte de întrunirea Curții, Alina Gorghiu, co-președinta PNL, a fost întrebată care este poziția liberalilor pe tema căsătoriilor între persoanele de același sex și referitor la parteneriatul civil. (sursa: stirileprotv)

Alina Gorghiu a răspuns: „Avem o Constituție pe care Curtea Constituțională va trebui sa o respecte si avem o legislație în vigoare pe care vom vedea daca apreciază că e cazul să o modificăm sau nu. În momentul acesta, angajamentul este ferm pentru familia tradițională. Articolul din Codul de procedura civila este la fel de clar, susține că o căsătorie poate fi realizata intre un bărbat și o femeie. Asta nu înseamnă că forme de protecție pentru minorități nu ar trebui să existe„.

Co-președinta PNL a adăugat că „ideea de parteneriat civil a căpătat o notă destul de dezbătută în spațiul public”.

Si cred că merită o discuție în condițiile în care ferim o temă atât de controversata de campania electorala. Eu cred că această temă va fi, pur si simplu, denaturată. De aceea evit să ignorăm prioritățile PNL pentru guvernare pentru alte subiecte. Deci, suntem pentru familia tradițională, o susținem în forma aceasta„, a spus Alina Gorghiu.

ag2

Astăzi, liderul ANR, partid înființat de abia de două luni, cu ambiția de a depăși pragul pentru parlamentare, a declarat:

”Ne exprimăm nădejdea că în data de 27 Octombrie Curtea Constituțională a României va emite o decizie prin care firescul și bunul simț să triumfe.
România este și va rămâne o țară creștină care așază la temelia sa familia creată în baza căsătoriei între un bărbat și o femeie.”

anr3

(Următoarea ședință a Curții Constituționale are loc de Sf. Dimitrie Basarabov.)

Alina Ioana Dida

About Alina Ioana Dida

Medic, publicist şi traducător. A tradus "Revoluţia franceză", de Albert Soboul, apărută în 2009 la Editura Prietenii Cărţii (Bucureşti).

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost