Ceva nu se leagă

Potrivit propriilor declarații, Sorin Grindeanu este nepot de deținut politic intrat în PSD-ul actual încă din 1996 la trei zile după ce Emil Constantinescu a câștigat alegerile prezidențiale din partea CDR (Convenția Democrată din România). În 1996 CDR era marea speranță a românilor. Era constituită din PNȚ-CD și PNL cărora li s-au alăturat PD și PSD înainte de al doilea tur de scrutin prezidențial.

Era coaliția care se lăuda cu cei 15.000 de specialiști gata să se apuce de treabă și să pună România pe picioare. Era forța în care își puneau speranțele tot tineretul de atunci sătul de Ion Iliescu și PSDR. Că au dezamăgit după ce au preluat puterea și că PSD-ul lui Sergiu Cunescu s-a lăsat absorvit de PDSR-ul tovarășului Iliescu în 2001 este altceva. Aici vorbim de starea de spirit de dinainte de preluarea puterii.

Dar uite că nu tot tineretul era cu CDR. Domnul Sorin Grindeanu, nepot de deținut politic, decide să se înscrie în PDSR-ul tovarășului Iliescu la trei zile după ce Emil Constantinescu a câștigat alegerile pe motiv că domnia sa este o „persoană de stânga”. Domnule Grindeanu, tot de stânga, pe vremea aceea, exista și PSD-ul condus de Sergiu Cunescu, partid care se prezenta a fi continuatorul fostului PSD din perioada interbelică al lui Constantin Titel Petrescu. Adică o stânga cu mult mai onorabilă decât stânga tovarășului Ion Iliescu.

Să mai amintim că domnul Sorin Grindeanu e timișorean. Pe vremea aceea Timișoara era vârful de lance al luptei anti PDSR și anti Iliescu.

Ca unul care încă îmi amintesc atmosfera de atunci, sentimentul de încredere și speranță al generației tinere, în special, refuz să cred că un nepot de deținut politic din Timișoara se înscrie în PDSR-ul lui Ion Iliescu pe motiv că ar fi „om de stânga”. Ceva nu se leagă.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


12 comentarii la „Ceva nu se leagă”

 1. Trebuie sa il credem pe cuvant ca bunicul (sau unchiul) a facut puscarie politica si nu de drept comun?
  Si daca chiar este urmas al unui om care a suferit sub regimul comunist, nu considera ca-i necinsteste memoria colaborand cu indivizi iesiti de sub pulpana lui Iliescu?
  Dar de fapt, ne miram aiurea. Putem uita cum s-au grabit intelectualii cu staif sa intre in gratiile lui Roman pentru un post de ministru sau diplomat?
  In tot cazul, am ajuns in acest moment la faza in care stau cu bratele incrucisate si astept sa vad ce se va intampla cu Vasile Dancu. Ii va valorifica premierul propus de Dragnea experienta transpartinica si calitatile de strateg al regionalizarii ?

 2. Nu toti detinutii politici care au fost in inchisorile comuniste au ajunns acolo pentru credinta ortodoxa si pt valorile nationale.
  Intr-una din cartile sale, parintele Dimitrie Bejan ajunge coleg de celula cu un social-democrat. Poarta un dialog asupra ‘valorilor’ pentru care acest om a ajuns in puscarie. Dupa ce se convinge ca acest ‘derbedeu’ ar fi dus in ratacire pe multi si in libertate, isi doreste sa cunoasca si o ‘lichea liberala’ pt a vedea ce are in cap.

  Trebuie totusi subliniat faptul ca multi care au suferit in inchisorile comuniste, au suferit si pentru valori democratice si de multe ori anticrestine.
  NEDIFERENTIEREA DETINUTILOR POLITICI, PE CRITERIUL VALORILOR MARTURISITE, CREEAZA CONFUZII GRAVE !

  Sinodul de la Laodiceea a hotarat ca „niciun crestin nu se cuvine sa paraseasca pe martirii lui Hristos si sa se duca la pseudo-martiri adica la ai ereticilor, sau la cei ce mai inainte au fost eretici; caci acestia sunt straini de Dumnezeu. Deci cei ce se vor duce la dansii sa fie anatema” – Canonul 34, [63; 225].

  Martirii din dec ’89 sunt „eroi martiri” si nu „SFINTI martiri”, din perspectiva Bisericii Ortodoxe.
  Nici macar nu putem fi siguri ca s-au mantut toti !

 3. Pana la urma nu avem ce pierde.Cine stie?Daca Timisoara ne-a salvat cu ani in urma,de data asta poate tot ceva legat de Timisoara sa ne scape.Important sa il aprobe seful statului.Doamne ajuta!

 4. Cine care sta la masa cu Iliescu si cu Dragnea, ba mai mult, accepta sa ii reprezinte ca premier, poate fi si nepotul lui Ogoranu sau Valeriu Gafencu, ca tot degeaba…
  Spunea frumos Amza Pellea intr-un film: ”sunt oameni cu care si o banala conversatie despre starea vremii reprezinta un compromis inacceptabil!”

 5. Exact la fel a făcut colegul meu de bancă (culmea si noi născuți in același an cu Grindeanu, având atunci aceași vârsta) Mare țărănist, din familie de țărăniști, in 96, când toți, inclusiv el, eram mai entuziasmați decât în 89, colegul meu s-a înscris in PDSR,
  spunându-mi, citez din memorie: „in 6 ani am priceput cum e cu politica, toți vor să fure. Merg la PDSR pt că acum este loc, când au căzut, mulți au părăsit partidul și nimeni nu le mai dă nicio șansă. În 4 ani ajung la ciolan.” – a avut dreptate. Așa o fi fost și Sorin Grindeanu. Altă explicație nu găsesc.

 6. Ce e de neînțeles sau nu se leagă? Asta e precum neînțelegerea despre cum poate fi monarhist cineva de stânga, de exemplu. E foarte posibil așa ceva, doar fanaticii de „dreapta” din România considera ca dacă ești tânăr e musai sa fii de dreapta și sa urăști PSD-ul și pe pensionarii cei senili care-l Votează. Sper ca nu faceți și Dvs parte din categoria asta!

 7. Păunescu a fost copil de liberal deținut politic și a devenit un lingău grețos și fricos înainte, profitor comunistoid după. E drept că înainte era greu, frica era mare. Dar și acum e greu, profiturile sunt și mai mari.

 8. Sau Tudor Gheorghe, fiul lui Ilie Tudor, detinut politic. Si el tot un „lingau gretos si profitor comunistoid” a devenit .

 9. Explicatia trebuie cautata in alta parte: mesajul anti-corporatist, de dreapta nationalista a fost preluat de PSD, si asta a avut efect imediat; mesaj comparabil cu cel al lui Viktor Orban de dreapta autentica.
  Guvernul Ciolos-Johanis a fost perceput a un guvern al corporatiilor, care a mai pompat bani de la buget, ca sa le ajute.

  ESTE NORMAL CA OAMENII SA SE AFLE IN CONFUZIE !
  DREAPTA NEO-LIBERALA-CORPORATISTA-pro LGBT-ista NU ESTE O SOLUTIE PENTRU ROMANIA ! Chiar nu stiti cate corporatii ii sponsorizeaza pe LGBTistii din Romania ?

  O sinteza a dezatrului economic al Romaniei il da economistul Ilie Serbanescu:

  Economia românească, bună sau rea, a fost lichidată într-o perioadă istoricește scurtă, echivalentă cu o singură clipă la scara istoriei, scrie analistul Ilie Șerbănescu într-un editorial publicat de cotidianul.ro.

  Șerbănescu arată că economia românească „a fost înlocuită de ceea ce poate fi denumit „economia din România”, în care capitalul românesc este minoritar și ca pondere, și ca forță, în timp ce toate, dar absolut toate pozițiile strategice și de control aparțin capitalului străin”.

  „În spatele fiecăruia din cele 15 puncte concluzive de pasiv după 10 ani în UE (vezi articolul Apartenența la UE: bilanț economico-politic) se află realități și fapte cărora, chiar dacă deranjează, nu li se poate nega existența și statistici care, din păcate pentru cei care vor să le ignore, sunt atestate de instituțiile de profil europene și internaționale”, apreciază analistul economic în analiza sa pentru cotidianul.ro.

  Ilie Șerbănescu amintește că „economia străină din România reprezenta 22% din total la intrarea în UE, iar acum depășește jumătate”.

  „De altfel, un teritoriu – chiar dacă încă numit țară – care a pierdut controlul propriu cel puțin în trei zone de forță în care are loc rulajul banului (exploatarea resurselor, distribuțiile de energie și băncile) nu mai există decât ca o colonie. Acesta este cazul României!

  Să mai consemnăm complet dezaxata componență colonială de piață de desfacere a României: nicăieri în lume, în topul primelor 100 de companii după cifra de afaceri, nu se află un număr atât de incredibil de prezențe din zona consumului: vreo 35! Cu o excepție, toate străine. Ceea ce evidențiază fără echivoc statutul colonial al României: consum fără producție, hipermarketuri fără fabrici, bănci fără economie reală, mașini fără șosele!”, conchide cunoscutul analist economic.

  http://www.activenews.ro/stiri/Analistul-Ilie-Serbanescu-despre-%E2%80%9ERomania-o-anexa-bananiera-a-UE-Un-teritoriu-chiar-daca-inca-numit-tara-care-a-pierdut-controlul-cel-putin-in-trei-zone-de-forta-in-care-are-loc-rulajul-banului-nu-mai-exista-decat-ca-o-colonie-139594

 10. Securitatea comunistă după chipul și asemanarea KGB-lui sovietic a fost diabolică.
  CNSAS ar putea elucida verificând dosarele întocmite de fosta Securitate pe numele bunicului și tatălui.
  Să ne amintim de fostul premier bolșevic Emil Boc care era nepotul unui așa zis fost deținut politic care a dat în primire membrii familiei Șusman iar urmași bunicului lui Boc au ajuns activiști PCR și unul chiar prim-ministru.

 11. Tatăl actualului premier născut în Pocruia, Tismana, județul Gorj venea des la vila lui Vasile Văcaru (n. 19 septembrie 1946, Pocruia, Tismana, Gorj – d. 4 martie 2001) a fost unul dintre fondatorii Frontului Salvării Naționale (FSN).
  A îndeplinit funcții în structura Parlamentului între anii 1996—2000, fiind membru al Comisiei comune permanente a Camerei Deputaților și Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității Serviciului Român de Informații.
  Acum se leagă? amandoi erau din acelas sat.

Comentariile sunt închise.