Cine-i noua fantoșă a lui Dragnea

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a cedat și a scos din pălărie o nouă propunere de premier: Sorin Grindeanu. La prima strigare, numele nu spune nimic. La o săpătură mai atentă, aflăm cîteva lucruri interesante despre noua marionetă a lui Dragnea (care a anunțat că nu renunță la pretenția de a conduce el însuși Guvernul, nu doar prin interpuși).

 • Sorin Grindeanu este fiul fostului președinte al PSD Caransebeș, Nicolae Grindeanu, actual șef al Inspectoratului școlar din Caraș-Severin.
 • A intrat în PSD în 1996 și a urcat, din post în funcție, cu proptele politice, pînă în Consiliul Local al Timișoarei (2004) și în conducerea tineretului PSD. pe vremea atotputerniciei lui Adrian Năstase; apoi devenind viceprimar al Timișoarei (2008) și președinte executiv al PSD Timiș.
 • Primul serviciu căpătat de la partid: director al Direcţiei pentru Tineret şi Sport Jud. Timiş (2001 – 2004).
 • Printre puținele slujbe în privat pe care le-a avut este și cea de director adjunct al SC Delpack Invest SRL, firmă a unui alt pesedist, Gheorghe Ciobanu, cel despre care se spune că ar fi nașul vămilor din vestul țării.
 • Sorin Grindeanu este considerat, în mediile politice și de presă timișene,  omul fraților Cristescu – cei mai influenți și potenți afaceriști ai Banatului, finanțatori ai PSD.
 • A fost deputat din 2012 pînă în iunie 2016, cînd a fost ales preşedinte al Consiliului Județean Timiş. A activat în Comisia de control parlamentar al SRI.
 • A absolvit un curs la Academia de Informații a SRI.
 • Cînd a devenit șeful CJ Timiș, Grindeanu a declarat că nu va mai accepta un post în guvern. „Sînt om serios, am cerut votul timișenilor pentru patru ani, nu pentru jumătate de an. Cum credeți că ar fi să merg la iarnă și să le spun; «Vă mulțumesc că m-ați votat și mi-ați acordat încrederea voastră, dar știți, nu prea-mi place și mă duc la București»?”. Acum cîteva zile, cînd i se vehicula deja numele, a repetat: „Habar nu am cum am intrat în chestiunea cu premierul. Cum am intrat, așa am și ieșit. Eu am o declarație cînd am devenit președinte al CJ Timiș, am repetat-o și insist. Nu voi pleca într-un post de ministru”.
 • Grindeanu a fost ministru al Comunicaţiilor şi societăţii informaţionale în perioada decembrie 2014 – 17 noiembrie 2015. Pe atunci, era văzut drept interfața lui Sebastian Ghiță în guvernul Ponta.
 • La conferința de presă de ieri, în care a fost prezentat în calitate de pretendent la tronul din Palatul Victoria, Grindeanu a pupat inelul nașului Dragnea, afirmând că va avea o relație de subordonare față de acesta.

Este profilul tipic al politrucului, care nu se distinge decît prin abilitatea de a se cățăra pe scara ierarhică a partidului. Dar nu e atît de dibaci încît să-i amenințe poziția lui Dragnea, fapt care l-a și recomandat pentru funcția de prim-ministru.

Fără performanțe profesionale vizibile (omul e softist; atenție, nu sufist și nici sofist, deși vom mai vedea), fără personalitate, mereu în umbra greilor. Iată că i-a venit rîndul să iasă în față, dar sforile rămân în culise. N-ar fi nici primul, nici ultimul șef de guvern de această factură.

Probabil că președintele statului, Klaus Iohannis, nu va avea nici un motiv să refuze desemnarea lui Grindeanu ca prim-ministru și că vom avea, foarte curînd, un nou guvern. După pohta ce-a pohtit noul jupîn al PSD, Liviu Dragnea. Și să te ții cînd va aplica programul de guvernare.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


5 comentarii la „Cine-i noua fantoșă a lui Dragnea”

 1. Vă apreciam ca site de orientare crestin-ortodoxa și naționalistă. Reacțiile dvs la rezultatele super clare ale votului electorilor români, adularea reformatului Iohannis și blamarea musulmanei Sevil în contextul unui stat laic, demonizarea obsesiva a lui Dragnea, singurul care a avut un program de guvernare,….., toate acestea mă pun serios pe gânduri.Cine sunteți în fond domnilor ? Numele dvs (Brad,…. etc,…) e adevărat că nu spun nimic, dar dl. Târziu să patroneze un asa bordel , nu mi-aș fi imaginat….

  • Stimate domn, un bordel mai mare decît însăși politica românească nu cred să existe. Iar faptul că dvs apreciați drept curvăsărie politică emiterea unor opinii într-o publicație dă măsura mentalități căreia îi sînteți tributar, precum și gradului de discernămînt pe care îl aveți.
   Reacțiile noastre sînt cele firești în cazul unor oameni de paie, marionete, fantoșe, cum vreți să le spuneți, propuse pe post de prim-ministru de șeful PSD. Că PSD a cîștigat alegerile și că are dreptul de a-și pune un premier n-am contestat. Se va și întîmpla. Dar nu avem motive să fim entuziaști. Cu atît mai puțin cu cît Liviu Dragnea se comportă ca un vechil pe moșie, nu ca un exponent al unui partid democratic, care, prin dezbateri și selecție internă, propulsează un candidat la una dintre cele mai importante funcții în stat. Faptul că acest domn pretinde că românii au votat în alb orice persoană pe care el găsește de cuviință să o folosească drept interfață pentru conducerea guvernului este un fals. Văd însă că prinde la o anumită categorie de oameni. Sau dvs nu sînteți dintre cei creduli, ci cu misiunea de a crede public în propaganda PSD?

 2. Stimate domnule Tarziu,
  Daca platforma cu spirit „de dreapta crestina”, precum si revista ROST, „O revistă pentru resurecţia naţională şi creştină”, pe care cu onoare le conduceti, s-ar fi numit „cancan” sau „ev. zilei” sau „libertatea”, sau „adevarul”, sau………,atunci cu siguranta nu mi-as fi pierdut , asa cum fac si acum, minute pretioase din viata scurta ce mi-a mai ramas de trait cu comentarea unor texte in public.
  Constat cu surprindere ca platforma foloseste un limbaj mai colorat (eufemistic vorbind) decat s-ar cuveni statutului pe care si l-a autoimpus. Sper sa acceptati ca „bordel” suna mult mai putin licentios decat „curvasarie”.
  Iritat si din acest punct de vedere de raspunsul dvs, am citit articole mai vechi ale platformei si am descoperit niste „perle” de exprimare si de cultura politica la care nu m-as fi asteptat, chiar la autori cu notorietate (ex. Razvan Codrescu). Daca sunteti curios, cu drag va dau in copy-paste destule exemple, caci presupun ca deontologul sef sunteti dvs.
  Sa lamuresc problema „bordelului”.
  Pentru asta va voi plictisi cu cateva date despre mine (va avertizez ca epistola va fi cam lunga si va rog sa o ignorati in orice moment in care vi s-ar parea plicticoasa).
  Ca sa stiti carei mentalitati ii sunt tributar, va informez ca am trecut de mult de 60 de ani, ca nu am fost membru al nici unui partid (y compris PCR), iar mentalitatea politica mi-am forjat-o in perioada 24 aprilie – 15 iunie 1990. Enorias fiind in vremea aceea al Bisericii Sf. Silvestru, il urmam pe Pr Galeriu in Piata Universitatii, unde traiam seara de seara miracolul regasirii noastre. O astfel de mentalitate nu se mai poate schimba, devine ca un „stigmat” , asa cum s-a si intamplat in iunie 1990, dar nu numai…..
  Din punct de vedere cultural, am stat mereu in admiratia Domnului Sorin Dumitrescu, co-enorias cu mine, frecventand asiduu Serile Darvari, Galeria Catacomba, cam toate aparitiile Editurii Anastasia, Muzeul Taranului Roman,etc.
  Nu stiu cat va spun dvs sau celor ce va inconjoara toate astea.
  A l’epoque presupun ca mare parte a platformistilor dvs. se jucau cu jocuri specifice varstei.
  Cu un astfel de background , ce voi fi votat eu oare de-a lungul sfertului de secol ce trecu mai ieri, alaltaieri……?! Ghiciti ? E greu, recunosc….
  N-o sa va raspund eventualei dvs. curiozitati, ci va voi spune doar ca in 2016, atat la primarie cat si la parlament l-am votat pe Marian Munteanu (sper sa nu va mire optiunea mea).
  Ma intrebati, facandu-mi gratuit procese de intentie, „Sau dvs nu sînteți dintre cei creduli, ci cu misiunea de a crede public în propaganda PSD?”
  Nu vi se pare ca sunteti (eufemistic vorbind) cam obraznic ? Probabil ca nu…..Oricum, generatia dvs. dovedeste o suficienta atat de sfidatoare, ca-ngheata apa-n put si sangele in vine.
  Imi vine greu sa repet, avand nostagia anilor in care abia asteptam sa apara un nou numar al revistei ROST, ca platforma dvs actuala miroase (eufemistic vorbind) a bordel.
  Inca n-ar fi prea socant in contextul presei si „societatii civile” actuale, dar, revenind la ambitioasele titulaturi ce vi le arogati, in care referirea la crestinism se face de doua ori, iar la nationalism o data, mirosul pe care il exhala platforma incepe sa devina suparator (evident, in ce ma priveste).
  Adica PSD-ul e iadul, dictatorul si vataful pe mosie Dragnea e Sarsaila, deci vai si amar de „resurectia nationala si crestina” din biata noastra tarisoara (aici nu mi-e clar, Dragnea al cui dictator este ?…banuiesc al membrilor PSD….atunci lasati-i sa traiasca intr-o dictatura, daca asa le place; cand si daca o deveni dictatorul Romaniei, atunci abia sa ne zburlim).
  Inca ar fi acceptabile (desi nu prea sustenabile, referindu-ne concret la campania electorala) aceste asertiuni, la care, din principiu, as fi aderat si eu.
  Dar……aici incepe mirosul neplacut, ….daca Dragnea e dracul, ca sa intram in paradigma lumii CRESTINE in care traim, trebuie ca anvizajati si ceva ingeri (mai mult sau mai putin cazuti) pentru a ramane totusi intr-un echilibru, oricat de fragil.
  Cum oferta politica a fost relativ redusa, incerc sa-mi imaginez, si nu e greu, cine ar fi salvat Romania in viziunea platformei dvs. Pai nu pot fi decat de-alde Klaus Werner….., Julien…., Gorghiu, Turcan, Roberta Anastase, Orban, Hildegard,,,,, Nicusor Dan (care, culmea inocentei, in campanie nu aflase inca de plagiatul lui Kovesi), Clotilde Armand, Oana Bizgan-Gayral, Cosette Chichirau…, Basescu, Tomac (bun prim-ministru ar fi fost asta, Klaus chiar l-a luat in serios…)
  Spuneti : „Reacțiile noastre sînt cele firești în cazul unor oameni de paie, marionete, fantoșe, cum vreți să le spuneți, propuse pe post de prim-ministru de șeful PSD”
  Vi s-a parut ca Doamna Sevil ….. ar fi o „fantosa” un om de paie, marioneta ?
  Astuilalt (Sorin…..) i-ati gasit ADN de PSD-ist, c-o fi securist, c-o fi PENAL (doar are dosar la DNA Pitesti , am auzit eu la TV, credeti-ma !). Nici asta nu mi s-a parut a fi impaiat.
  Ce-i drept, pe toti salvatorii dvs i-am perceput de la inceput ca pe niste marionete (ale Bruxellului, ale lui Soros, ale SRI-ului), lucrand eficient cu instrumentul lor favorit : DNA
  E adevarat ca in doamnele Gorghiu, Clotilde, Hildegard, Bizgan, Chichirau,….pulseaza viata, femei adevarate, cu personalitate marcanta, cu viziune politica cuprinzatoare, cu elocinta zdrobitoare, nu ca amarata aia de musulmanca, in care daca ai baga un cutit, nici macar sange n-ar curge, ar iesi doar paie, ce lipsa de bun gust stimati crestini de dreapta !……
  Ingerii astia ai dvs sperati, probabil, sa aduca la noi „resurecţia naţională şi creştina”. N-aveti gusturi (estetice) rele….Un barbat mai falnic decat Klaus Werner, e adevarat, mai rar….Cat despre doamne, cam toate (afara de una) ar putea castiga lejer un concurs de miss (adaptat , evident, varstei fiecareia). Ce conteaza ca n-au in cap nimic care sa semene a idee de guvernare (pardon , Julien a venit cu ceva tare de tot, platforma 10, sau 100 , sau 1000, nu mai tin minte, in care, vorba genialului fotbalist, ne persuada ca e bine „sa fie bine, ca sa nu fie rau”)
  Sa va mai amintesc ca stindardul sub care lupta aceasta gasca cam alogena e vestita si anticrestineasca „corectitudine politica” ?
  Sa va mai vorbesc de pamantul arabil si padurile tarii, de amicii austrieci ai lui Klaus, de verestoii si de alte lighioane lemnofage ?
  Sa va mai vorbesc de Rosia Montana, cu care Julien se joaca zilele astea ?(o fi primit-o cadou de la Santa Claus).
  Ce sa va mai spun, ca le-a tot spus saracul Marian Munteanu pe toate, si in plus ca suntem crestini si asa trebuie sa ramanem. Cine s-a uitat in gura lui ? L-ati inabusit cu ingerii vostri de paie.
  Si acum va mirati ca a castigat PSD. Pai ce-ati fi vrut sa voteze oamenii interesati de ce se intampla cu tara asta ? Ingerii vostri salvatori ? (era sa zic „exterminatori”, gandindu-ma la filmul lui Bunuel) . Mai citesc si teoria idioata ca restul de 60% care n-au iesit la vot ar fi schimbat soarta alegerilor….. Dvs chiar cunoasteti regulile democratiei ?!
  Pentru mine cei 60% nici nu exista din punct de vedere civic (nici nu au dreptul sa se lamenteze vreodata pentru ce se intampla in tara), dar ca ticalosii sa si-i treaca in contul lor, e inadmisibil.

  Patronati un bordel domnule Tarziu, caci sub stindardul lui Hristos si al nationalismului, ceea ce promovati din punct de vedere politic pe platforma dvs este impotriva lui Hristos si a salvgardarii valorilor noastre identitare. Ma iertati, dar eu numesc asta prostitutie.
  Intindeti cumva o nada ortodocsilor nostri care v-ar citi platforma, spre a-i atrage spre „ingerii” dvs europeni ? Sper ca si altii sa sesizeze ce am sesizat eu.
  Ca sa va raspund pe acelasi ton, aveti cumva vreo „misiune” ? In cazul asta , in solda cui sunteti ?
  Fiti transparent, doar Julien a stralucit din acest punct de vedere, urmati-i exemplul.
  V-as fi recunoscator sa ma onorati cu un raspuns. Sunt interesat in cel mai inalt grad de parerea dvs asupra gradului meu de discernamant.

  Permiteti-mi un sfat in final : jucati-va cu ce doriti dvs, dar nu va jucati cu Hristos.

  Primiti va rog, domnule Tarziu , asigurarea aprecierii mele pentru ceea ce faceati in anii 2000 si tristetea mea pentru modul in care ati (e)(in)voluat.

  Gabriel Oprea

  • Stimate domn,

   Ca să nu mai pierdem timpul amîndoi, voi fi direct și concis. Sînteți prolix, de rea-credință și dovediți o incapacitate de discernere care închide orice discuție.

   Poate că ați fost în Piața Universității, ucenic lal părintelui Galeriu și admirator al maestrului Sorin Dumitrescu, poate nu. Cert este că nu s-a prins nimic de dvs. O dovediți prin fiecare cuvînt scris aici. Și am mai văzut destui care caută să se legitimeze prin alăturarea de personalități, ei fiind cu desăvîrșire lipsiți de calități.

   Acum, nu pt dvs, ci pentru eventualii cititori, spre lămurire, voi face cîteva precizari. Dvs aveți convingeri ferme, deci nu are rost să citiți mai departe. De dragul coerenței discursului, voi continua să mă adresez dvs.

   Întîi că noi am făcut revista Rost, noi facem și această publicație electronică (care nu e, de fapt, decît forma prin care a supraviețuit vechea revistă). Nu puteți s-o admirați pe prima și s-o disprețuiți pe a doua decît dacă nu ați citit-o nici pe una, nici pe cealaltă.

   Doi, nimic nu justifică înjurătura dvs la adresa noastră. Faptul că nu înțelegem să aplaudăm un baronet pesedist care-și pune un om de paie (da, marionetă sau fantoșă, am explicat de ce era așa și Sevil Shhaideh, este și Sorin Grindeanu) în a patra cea mai importantă funcție în stat nu ne califică nici ca ”bordel”, nici ca hazna (cum sugerați, cu maximă delicatețe).

   Trei, cuvintele sînt pentru a fi folosite, ceea ce facem și noi, nu ne ferim de ele, oricît de abrazive ar fi, dacă exprimă fidel realitatea și sînt în duhul adevărului. N-ați înțeles nimic din creștinism dacă îl confundați cu ipocrizia. Și, pînă la urmă, noi nu sîntem preoți, ci oameni dedicați libertății de expresie, artistică sau jurnalistică. De tot hazul este că ne acuzați pentru limbaj… nepotrivit tocmai dvs, care ați folosit cel puțin un cuvînt urît și nedrept la adresa noastră de la primul mesaj.

   Patru, o dovadă că nu ne citiți: nu știți că am susținut ANR în alegerile parlamentare (la cele locale, partidul lui Marian Munteanu nu era înființat, iar Marin Munteanu însuși nu a candidat, deși pretindeți că l-ați votat). Ne acuzați însă că i-am susținut pe alții, pe care i-am criticat în mod repetat.

   În fine, lăsați sfaturile și predicile pentru cei care sînt îndrituiți să le dea (cînd li se cer) și să le rostească (atunci cînd este momentul). Din ce scrieți, nu sînteți deloc în măsură să atenționați pe cineva în privința credinței.

   Nu știu ce-ați făcut dvs pînă la această vîrstă, de care văd că sînteți mîndru ca de o realizare proprie, dar eu am în spate peste 20 de ani de cînd sînt pe această cale, a românismului temperat de ortodoxie. Și nu în sine, ci prin fapte publice, care sînt cunoscute sau pot fi aflate, cu puțină bunăvoință, de orice alfabetizat. Așa încît, văr rog mult, scutiți-mă de povețe și înjurături. Primele are cine să mi le dea, căci sînt binecuvîntat cu prietenia unor mari luptători anticomuniști, care au sufrit zeci de ani de închisoare pentru un ideal. Iar la sudalme sînt vaccinat. Nu puțini, chiar dintre cei care se pretind de aceeași parte a baricadei cu noi, așa cum sînteți și dvs, m-au acoperit de zoaiele urii lor. Și Hristos m-a curățat de fiecare dată.

   Vă doresc să pășiți în noul an cu un plus de înțelepciune sau măcar cu un strop de decență în plus. Și-atunci poate cărările ni se vor mai întruni, fie și în această realitate virtuală. Altminteri, vă spun de pe acum adio!

Comentariile sunt închise.