Marșul pentru Viață. La Washington DC

La cea de-a 44 ediție a Marșului pentru Viață, desfășurată ieri în Washington DC, au participat sute de mii de oameni. Remarcabilă a fost prezența la acest eveniment a unui vice-președintelui SUA. Mike Pence a declarat de la tribună:  ”E o zi frumoasă. E cea mai frumoasă zi în care s-a desfășurat acest Marș până acum, din mai multe puncte de vedere”. (Citiți discursul integral al vice-președintelui SUA pe whitehouse.gov.)

”Viața câștigă din nou în America”, a mai spus Mike Pence, îndemnându-i pe cei prezenți să nu renunțe la lupta lor pentru apărarea celor mai vulnerabili membri ai societății: bătrânii, bolnavii, persoanele cu dizabilități și cei nenăscuți.

Prima ediție a Marșului a avut loc în 1974, după ce Curtea Supremă a SUA a dat decizia în procesul Roe v. Wade, declarând neconstituțională legea texană ce interzicea avortul la cerere. (Mai multe despre această decizie puteți citi pe www.culturavietii.ro.) De atunci, în fiecare an, organizatorii Marșului le reamintesc americanilor că își doresc ”o lume în care fiecare viață să fie apreciată și protejată”.

Mike Pence a mai spus că Marșul pentru Viață este o ”celebrare a progresului la care s-a ajuns în această problemă”. ”Ne aflăm într-un moment istoric pentru cauza celor care luptă pentru viață. Trebuie să trăim acest moment cu respect și compasiune pentru fiecare american.”

În timpul campaniei electorale pentru Donald Trump, Mike Pence le-a promis activiștilor pro life că va opri finanțarea Planned Parenthood, principala asociație beneficiară a acestor fonduri pentru avort. Încă din prima săptămână la Casa Albă, președintele Donald Trump a sistat finanțarea avorturilor și a lobby-ului pro-avort, efectuate în afara țării, reinstituind interdicția ridicată de Barack Obama în 2009. Ordinul executiv al președintelui ține seama de faptul că foarte multe organizații care lucrează în domeniul sănătății reproductive au devenit cei mai mari activiști ai avortului la cerere.

Vice-președintele Mike Pence a mai spus că mișcarea pentru viață trebuie să fie cunoscută ”pentru dragoste, nu pentru furie”. ”Cred că vom cuceri tot mai multe inimi și minți ale tinerei generații dacă inimile noastre vor bate mai întâi pentru tinerele mame și copiii lor nenăscuți și dacă vom face tot ce putem pentru ele acolo unde le întâlnim, cu generozitate și fără a le judeca,” a mai spus Pence. (după Life Site News)

 

 

Alina Ioana Dida

About Alina Ioana Dida

Medic, publicist şi traducător. A tradus "Revoluţia franceză", de Albert Soboul, apărută în 2009 la Editura Prietenii Cărţii (Bucureşti).

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Marșul pentru Viață. La Washington DC”

Comentariile sunt închise.