Comisia Europeană a validat o iniţiativă pentru familia tradiţională

Referendumul pentru familie din România, departe de a fi o iniţiativă extremistă sau homofobă, are corespondenţe la nivelul Uniunii Europene. Mai exact, „Mum, Dad and Kids” este o iniţiativă cetăţenească ce aşteaptă încă până la data limită, 3 aprilie, strângerea numărului necesar de semnături pentru a putea intra în discuţia forurilor superioare europene. Iniţiativa cetăţenească europeană este, conform paginii oficiale a Comisiei Europene, un fel de referendum: o propunere semnată de cel puţin UN MILION de cetăţeni poate deveni parte a politicii europene, prin apelul adresat Comisiei de a face o propunere legislativă. Cu alte cuvinte, dacă un milion de oameni – nu trei milioane, ca în România – semnează o asemenea petiţie, măsurile propuse în ea pot deveni lege comunitară. „Mud, Dad and Kids” este o iniţiativă cetăţenească validată de Comisia Europeană, care propune adoptarea de către Europa a următoarei definiţii a familiei: „căsătoria este uniunea durabilă între un bărbat şi o femeie, iar familia se bazează pe căsătorie şi / sau pe urmaşi”. Toate detaliile despre această iniţiativă pot fi găsite aici, unde puteţi de asemenea să semnaţi electronic în favoarea ei.

După cum se vede, iniţiativa Coaliţiei pentru Familie nu este o manifestare izolată şi retrogradă, cum încearcă să o prezinte oponenţii, ci o poziţie recunoscută şi acceptată la nivel european. Mai mult decât atât, pentru forurile superioare ale UE este nevoie de un număr de trei ori mai mic de semnături decât cele adunate în România pentru ca o asemenea iniţiativă să poată deveni propunere legislativă.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


4 comentarii la „Comisia Europeană a validat o iniţiativă pentru familia tradiţională”

 1. „Mai mult decât atât, pentru forurile superioare ale UE este nevoie de un număr de trei ori mai mic de semnături decât cele adunate în România pentru ca o asemenea iniţiativă să poată deveni propunere legislativă.” – legea prevede in Romania necesitatea a minim 500000 de semnaturi pt a modifica Constitutia. La nivel UE se pare ca e nevoie de minim 1000000. Deci la nivel de UE numarul necesar pt ca o initiativa sa devina lege este dublu fata de nr necesar in Romania pt a putea modifica Constitutia. Prin urmare afirmatia dl. Grigoriu de mai sus e inexacta. In Romania s-a trecut cu mult peste minimul necesar si s-au strans aprox 3 milioane de semnaturi. Asta da este adevarat si arata clar ce vor oamenii, in majoritate. Acest lucru trebuie validat prin plebiscit! Sa ne ajute Dumnezeu sa aiba loc referendumul in aceasta primavara!

 2. Am semnat-o si voi raspandi mesajul.
  Pana la ora asta au semnat putin peste 100000 de persoane din cele 28 de tari.
  Pe 3 APRILIE se va incheia actiunea.
  Nu stiu ce au pazit activistii romani pentru Familie, caci in mod normal, 1 milion de semnaturi puteau trimite doar crestinii normali cu cetatenie romana.
  Concomitent, la nivelul institutiilor europene se lucra pe invers iar noi, dormeam.
  http://www.mumdadandkids.eu/news/re-definition-of-marriage-another-case-to-be-heard-by-the-cjeu

 3. Madmax, reciteste te rog formularea mea: un numar de trei ori mai mic decat cele ADUNATE in Romania. Adunate, nu necesare.

  Clement, ti-as spune eu ce (pe cine) pazeau unii dintre activisti, dar nu e momentul sa ne dezbinam acum, cand, cu ajutorul lui Dumnezeu, trebuie sa ducem initiativa la capat.

 4. Comparatia in sine imi pare un pic cam irelevanta : la nivel de UE sunt necesare 1 milion de semnaturi fata de cele 3 milioane adunate in Romania…Eu as fi facut o formulare de genul: la nivel de UE sunt necesare 1 milion de semnaturi pt ca o initiativa legislativa sa devina lege ceea ce este dublu fata de ce se cere la noi (500000 de semnaturi ca o initiava sa modifice Constitutia) dar la noi au fost adunate 3 milioane de semnaturi adica de 6 ori mai multe decat este pragul legal. Asta poate duce la concluzia ca ar fi usor sa se adune cele 1 milion de semnaturi necesare pt a inainta o propunere legislativa la nivel de UE, daca doar in Romania, o initiativa similara a reusit sa stranga 3 milioane de semnaturi. Poate sunt eu mai greu de cap, dar asa cred eu c-ar fi relevanta ideea!
  Numai bine!

Comentariile sunt închise.