România lucrului țapăn făcut: Mafia scoate națiunea în stradă

Pentru cei care încă mai cred că s-a făcut o nedreptate pentru Dottore, reamintesc că, în rezoluția de neîncepere a urmăririi penale, procurorul de caz citează din Decizia nr, 8 din 11.01.2011 pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție: „limbajul juridic este caracterizat de uniformitate, el neputând fi folosit în mod diferit, ci reclamând o preluare întocmai de către utilizatori (…) se reține că în astfel de lucrări originalitatea este atenuată de forma de exprimare a ideilor sau de redare a informațiilor, ce conțin un limbaj de specialitate, aproape standardizat”. Procurorul adaugă „În urma analizei comparative a operelor s-a constatat că lucrarea în litigiu are o structură proprie, care exprimă amprenta personală a autorului și nu se aseamănă ca tot unitar cu vreuna din lucrările presupus a fi plagiate. Aceste aspecte, coroborate cu împrejurarea că dreptul la paternitatea unei opere nu poate fi privit separat de dreptul la integritatea acesteia conduc la concluzia că Victor Ponta, prin conceperea și publicarea lucrării nu și-a însușit calitatea de autor al operelor (…) Aspectele sesizate prin denunțul formulat nu s-au confirmat, motiv pentru care fapta nu există”. Iată dovada „profesionalismului” de procuror năimit în România. Contestația formulată de Adrian Papahagi, Mihail Neamțu și Augustin Ofițeru (denunțători în cauză), prin care au cerut infirmarea soluției de neîncepere a urmăririi penale și redeschiderea dosarului, a fost respinsă atât de procurorul ierarhic superior, cât și de Înalta Curte de Casație și Justiție.

În 2016, lui Victor Viorel Ponta i s-a retras în cele din urmă, în mod oficial, titlul de doctor, în urma unei noi investigații urmate de decizia de plagiat din partea Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU).

Fenomenul Ponta a fost continuat de fenomenul Ciordache, pus de Liviu Dragnea ministru la Justiție ca să-l scape de condamnare și să-l facă premier pe geambașul de Smîrdioasa. Toate aceste sfidări au determinat națiunea să iasă în stradă contra mafiei de partid și de stat.

Mă simt vinovat acum pentru că nu mai credeam că tineretul nostru va mai continua ce am început noi, lihniți de foame și rebegiți de frig, în decembrie 1989. M-am înșelat…

Dragnea îl schimbă pe Ciordache cu distinsa și stimata Ana Birchal la Justiție. Interimar. Această româncă autentică a fost totdeauna de partea cealaltă, a binelui, și a devenit rapid o simboală a Justiției noastre obiective și chioare. Și apoi, a coborât pe Bahlui la vale Tudorel Toader de la Iași.

„Trăirea lăuntrică” cere demisia procurorilor

Deci a urmat ca titular la Justiție Tudorel Toader, fost rector la Universitatea din Iași, care a prestat adânc pentru mafia roșie, inclusiv contra lui Traian Băsescu. După principiul „Partidul e-n toate, e-n cele ce sînt/ Și-n cele ce mâine vor râde la soare!”. Obiectivul este același: demiterea procurorilor Laura Codruța Kovesi și Augustin Lazăr. Și Tudorel găsește formula magică: decât să vă dau eu afară pentru că așa cere ayatollahul de Smîrdioasa, mai bine plecați voi, convinși de propria „trăire lăuntrică”. Nici Trahanache nu putea găsi o asemenea formulă.

Zilele următoare, voi avea discuţii cu procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie, cu Augustin Lazăr, şi, separate, cu procurorul şef de la Direcţia Naţională Anticorupţie, pe tema despre care vorbim, evoluţiile acestea, modul în care dânşii s-au raportat la lege, la standardul constituţional, la standardele Comisiei de la Veneţia. În decizie am văzut foarte multe paragrafe în care Comisia spune că trebuie trasă linie între răspunderea politică şi răspunderea juridică penală, că decidentul, legiuitorul trebuie să aibă libertatea alegerii, oportunitatea actului normativ, că legiuitorul nu trebuie să aibă presiunea răspunderii penale, că actele normative por fi cenzurate prin proceduri normale şi constituţionale. Aşadar, voi avea zilele următoare discuţii separate cu dânşii pentru a le vedea punctul de vedere„, a declarat Tudorel Toader, la Antena 3, întrebat ce măsuri va lua după motivarea Curţii Constituţionale, referitoare la conflictul DNA-Guvern. Pentru că venerabilii în halate vișinii tocmai dăduseră o decizie din care poporul să priceapă că Guvernul poate face tot ce vrea contra noastră. Cum să nu se conformeze Valer Dorneanu, pupilul pus acolo la indicația dată de Bătrâna Deșcă? La fel ca românul Sașa Bârlădeanu, Valer Dorneanu a fost mâna dreaptă a lui Ion Iliescu pentru poțiuni scabroase.

Ministrul Justiţiei Chioare a sugerat că nu exclude o demisie a celor doi. „Eu nu exclud ca, în lipsa unei proceduri declanşate de mine, să aibă dânşii iniţiativa unei proceduri lăuntrice individuale privind modul în care s-au poziţionat la dispoziţiile legale, constituţionale şi chiar în dezbaterile din spaţiul public, într-o perioadă atât de sensibilă, când lumea are o trăire deosebită, o aşteptare deosebită, în 2017, când ne aflăm„, a mai adăugat Tudorel Toader.

Ce mai contează că legea „nedreaptă și profund neconstituțională” (apud ayatollahul Dragnea), prin care se interzice pușcăriașilor să mai intre în guvern, a fost semnată de același Valer Dorneanu, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, votată de PSD și promulgată de Ion Iliescu? Să poată veni și Nepotu Mătușii Tamara să ne fericească din nou.

Și l-a chemat Diavolu Șchiop pe marele Radu Banciu la pârnaie ca să-i acorde un interviu cu mesaje directe și subliminale. „Adrian Năstase este un titan al gândirii. Ion Iliescu este un om bun, el a împiedicat destrămarea țării”. Sigur că eram încântat să aud aceste adevăruri fundamentale, rostite de Sorin Ovidiu Vântu, unicul om de afaceri autodidact din România… Adevăruri în care mai ales el crede cu prisosință.

Așa că, după ce elitele tinerilor au ieșit în piețele marilor orașe, uimind pentru a doua oară lumea întreagă, după revolta din decembrie 1989, mafia roșie a continuat să facă tot ce știa: să Ciordache. Nu a reușit Florin Iordache, nu este în stare Tudorel Toader să îngroape bunul simț politic, scoatem la interval alți doi berbeci din partid: Șerban Nicolae și Eugen Nicolicea. În fiecare individ de asemenea calibru, sălășluiește câte-o statuie vie pentru mafia roșie. Ei pot să zburde liber, mai ales că „națîunea o ațîchit”, cum spunea Jicî Scăraru din Arsura, Vaslui. Șerban Nicolae visează sî fie măcar o zi ministru la Justiție și atunci prestează pentru mafia: el crede că au ieșit în stradă numai „femeile cu barbă”. Bântui-l-ar!

Dincolo, la ALDE Tăricelu, sfada este reală după ce Ăla Micu nu a mai suportat măgăriile făcute de Inimă Zburdalnică. Tăricelu și-a pus peste tot apropiații la conducerea filialelor din provincie, contrar voinței democratice a oamenilor din teritoriu. Ca să poată controla partidul de pe motocicletă.

Viorel Patrichi

About Viorel Patrichi

Jurnalist, ultima carte publicată: Ochii şi urechile poporului. Convorbiri cu generalul Nicolae Pleşiţă (2001).

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


4 comentarii la „România lucrului țapăn făcut: Mafia scoate națiunea în stradă”

 1. Cred că orice român așteaptă ca vinovații pentru risipirea și dezastrul României să-și primească pedeapsa binemeritată.

 2. Ticu Dumitrescu, Dumnezeu sa il odihneasca, spunea prin ’95 : „Daca viitorul Presedinte nu va propune anularea tuturor diplomelor eliberate de fabrica de propagandisti Stefan Gheorghiu si nu se va curata presa de gunoaie, i-au impuscat degeba „.
  Avea perfecta dreptate. Propagandistii rosofoni la care se referea si-au falsificat biografiile si au puit propagandisti anglofoni si francofoni care nu s-au lepadat de i-ul moale, respectiv de satana.
  Asa a ajuns Radu Tudor, discipolul lui Radu Mazare sa scrie in 2013:” Prin votarea Monei Pivniceru si a lui Valer Dorneanu, USL continua operatiunea de salubrizare a institutiilor statului, puternic infestate de comenzi politice venite de la Palatul Cotroceni impotriva deciziilor parlamentare, guvernamentale sau exprimate direct prin vot popular.”
  USLul, daca imi aduc bine aminte, a fost construit de Ponta, Crin Antonescu si Daniel Constantin.

  Poate intr-o zi, cu rabdare, ne vom apleca asupra Punctului 7 al Proclamatiei de la Timisoara.
  Respectivul Punct era de fapt, o Virgula.
  Nu regret ca am semnat Proclamatia, dar regret ca nu mi-am pus ochelarii cand am semnat-o.
  Din cate stiu, Punctul in chestiune a devenit subiect de studiu in unele universitati .

 3. Nu pricep motivul pentru care protestatarii „frumosi si tineri” nu cer insistent si pe toate caile ca personalitatile cu responsabilitati de stat in politica, aparare si finante sa nu apartina masoneriei.
  Este imoral si periculos pentru tara ca un demnitar sa depuna un Juramant de credinta Romaniei, cu mana pe Biblie si un juramant de fidelitate si „discretie” fata de o organizatie ce apartine si reprezinta interesele unor structuri semi-oculte cu ramificatii internationale.
  Daca ne uitam, si trebuie sa ne uitam, la ce se intampla un Franta, vedem ca un tanar ” lup politic”, Emmanuel Macron, se afla la un pas de a fi ales Presedinte.
  Personajul a fost creat in zonele tenebroase ale modelatorilor de carmaci ai lumii.
  Macron nu este nici de stanga, cu toate ca a crescut sub fascinatia lui Rocard (bohemian club) si Attali si nici de dreapta, deoarece mentorul sau, progresist-socialistul multimilionar Henry Etienne Marcels Hermand l-a calauzit spre Rothschild.
  In intervenetia sa de pe TF2 de saptamana trecuta, Macron le-a promis francezilor ca odata ajuns Presedinte, va purcede la cucerirea pietelor din estul Europei si va incuraja diversitatea si toleranta.
  Daca Macron va ajunge Presedinte, in mod cert va incaleca Europa .
  In fata unui asemenea personaj, este normal sa ne intrebam cum vor reactiona decidentii politici si economici romani obedienti Marelui Orient.

Comentariile sunt închise.