Omagiu unui luptător anticomunist: Dan Lucinescu

Fundația Creștină ”Părintele Arsenie Boca”, în parteneriat cu Biblioteca Națională a României, organizează în data de 25 mai 2017, orele 18:00, evenimentul omagial „Trepte spre cota 90”, în sala Mircea Eliade a Bibliotecii Naționale din București.
Evenimentul, de autentică istorie, este strâns legat de sărbatoarea creștin-ortodoxă a Înălțării Domnului și Ziua Eroilor Neamului, dar și de „Anul comemorativ al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului” în Patriarhia Română.
Dezbaterile și alocuțiunile vor fi ocazionate de edițiile aniversare ale romanelor-document Lupta și Jertfa ale scriitorului Dan Lucinescu, om de știință, inventator, fost deținut politic, fondator și președinte onorific al Fundației Creștine Părintele Arsenie Boca. Invitații, membrii și prietenii fundației vor celebra alături de domnul Lucinescu împlinirea venerabilei vârste de 90 de ani.

Claudiu Târziu

About Claudiu Târziu

Jurnalist, scriitor şi editor; cea mai recentă carte publicată: ”Rostul generației noastre. O perspectivă conservatoare asupra României postcomuniste” (Ed. Rost, București, 2019)

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Omagiu unui luptător anticomunist: Dan Lucinescu”

  1. Frumoasa varsta!Sa ai toate brevetele de zbor la 25 de ani,sa te intalnesti cu parintele Arsenie in fata si in Duh, sa faci razboiul comunist in laboratoarele lui,sa inventezi aparate revolutionare asta da viata.Doua lucruri as vrea sa intreb pe domnul Dan: Ce regreta si pentru ce se bucura?

  2. Ce bucurie sa aflu, prin platforma Rost online, ca Dan Lucinescu este sarbatorit la 90 de ani! L-am cunoscut la o vizita de a Domniei Sale in Olanda; isi prezenta cartile! Am cumparat cateva carti. Am citit fara a lasa din mana Jertfa (detentia sa in cele mai cumplite inchisori comuniste timp de 16 ani, inchis ca student) si Intoarcerea din neguri (viata din momentul eliberarii din inchisoare, studii si integrarea in lume). Remarcam prezenta Parintelui Arsenie Boca in intreaga viata a lui Dan Lucinescu. Credinta in Dumnezeu, folosirea bagajului sau intelectual deosebit si expertiza tehnica pe care si-a dobandit-o fac din el si o poveste de succes! Inca multi ani sanatosi, domnule Lucinescu! Anca Manoliu-Dabija, Olanda

Comentariile sunt închise.