Terorismul și ideologiile

Cît va mai încălzi șarpele la sîn și cît va mai sacrifica Europa pe altarul propriei prostii?

Ultimul bilanț al atacului terorist de la Barcelona: cel puțin 14 morți și peste 130 de răniți (unii în stare foarte gravă), la care se adaugă 1 mort și 6 răniți de la Cambrils (la 120 de km de Barcelona), precum și cîteva zeci de dispăruți. Victimele sînt din 34 de țări (România avînd și ea 3 răniți).

Urmează trei zile de „doliu național”, după care prostia europeană se va mobiliza, „corectă politic”, în așteptarea unui nou atac. Și tot așa, cu convingerea că Islamul reprezintă o „religie a păcii”, că „civilizația moarte n-are” și că marele ei dușman rămîne… Donald Trump.

Iar românii – pe care mizeria îi face imuni la ei acasă – vor fi la rîndul lor mîndri că sînt europeni și că la București s-ar putea să se ridice cea mai mare moschee din lumea creștină.

(Dacă aveți nedumeriri, o să vă lămurească intelectualii noștri subțiri de ce nu trebuie să ne temem de nici o invazie și de ce „Europei” n-ai ce-i face, oricît ai omorî la ea!)

P. S. 

Sînt tot mai insistent și mai insinuant întrebat: „Și ce crezi dumneata, mă rog, că ar fi de făcut?!”. În numele lui Dumnezeu, nu-i vorba de ce „cred” eu, ci de ce, în mod tot mai evident, REALITATEA IMPUNE DE LA SINE (dacă nu ești cretin sau autist):

1) Paza militarizată a frontierelor europene: nu mai intră nimeni sub motiv de „refugiat” din lumea musulmană!

2) Cei intrați în ultimii 3 ani vor fi adunați și cantonați în lagăre militarizate, apoi trimiși eșalonat de unde au venit (sau în țări musulmane dispuse să-i primească).

3) Instituirea pedepsei cu moartea pentru orice acte sau tentative dovedite de terorism.

4) Reponsabilizarea oficială a organizațiilor religioase musulmane cu privire la fanatismul propriilor credincioși.

5) Constituirea în regim de urgență a unei coaliții internaționale pentru eradicarea manu militari a Statului Islamic.

Răzvan Codrescu

About Răzvan Codrescu

Scriitor, publicist, editor, director literar al Editurii Christiana, redactor-şef al revistei Lumea credinţei, vice-preşedinte al Asociaţiei Ziariştilor şi Editorilor Creştini şi preşedinte de onoare al Asociaţiei „Rost”. Ultima carte publicată: ”O introducere în creștinism” (Ed. Christiana, Bucureşti, 2016).

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


9 comentarii la „Terorismul și ideologiile”

 1. Poate crezi ca esti genial daca gandesti ca mojoritatea românilor, iata ca ai aflat ceva! Acum, daca tot ai descoperit apa calda, tre sa te rabde cat sa le spui ca sunt mandri ca sunt europeni si orbi la restul. Deh, ,,analistule,,!

 2. Cazul Barcelonei este unul mai complicat. Orasul a devenit invivabil pentru populatia autohtona din cauza zgomotului nocturn si a actelor de vandalism produse de turistii. Petitiile prin care se cere diminuarea activitatilor turistice string cu regularitate zeci de mii de semnaturi.
  Pe fatadele imobilelor, locuitorii au lipit afise uriase pe care este scris:Fuera! ( afara, plecati)
  Iata una din declaratiile unui locuitor din Barceloneta :” Cand ies pentru cumparaturi ma intalnesc cu turisti beti si dezbracati in magazin. Zilele trecute doua fete isi instalasera o piscina gonflabila si tipau goale in fata copiilor.In strada miroase a urina si voma”
  Constitutia din 1978 stipuleaza dreptul de a circula in pielea goala in toate spatiie publice, iar actualul Cod Penal depenalizeaza delictul de scandal public.
  Aceasta particularitate juridica unica in lume a facut ca viata multor spanioli sa fie actualmente, un cosmar.
  Gasesc curios faptul ca „analistii” pun doar pe seama teroristilor islamici atentatul din Spania.

  Referitor la insecuritatea europenilor coplesiti de migratie, cred ca nicio structura politica importanta nu are interesul de a stopa razboaiele din Orient si Africa.
  Comertul cu arme si in general , comertul cu moarte este foarte profitabil.
  La varful piramidei s-a decis pierderea identitatii unor popoare din orientul apropiat si distrugerea culturii spirituale crestine europene.
  Guvernul Romaniei a decis sa ii dezpovareze pe greci si italieni de grija emigrantilor.
  Liberalii au decis sa nu se alieze grupului de la Visegrad deci, vom suporta consecintele.
  https://www.agerpres.ro/politica/2017/08/18/melescanu-am-facut-o-oferta-pentru-relocarea-in-romania-a-1-942-de-refugiati-17-53-22

 3. Personal am crezut ca d-nul Razvan Codrescu a inteles ceea ce multi altii au inteles. Fiindca daca nu esti in stare sa le vorbesti oamenilor pe un ton calm, sa le explici, dar mai ales sa-i imbarbatezi si sa le dai curaj din curajul tau si credinta din credinta ta, risti sa ti se spuna; PLEACA ! DU-TE SI NE LASA !

 4. Optiunea pentru comunitatea europeana nu a fost o oportunitate, ci o necesitate decurgând dintr-o conjunctura istorica, cred ca suntem suficient de lucizi. Per total, România nu a avut de castigat, chiar daca in plan personal a fost un castig sau o salvare pentru milioane de români. Dar in acest fel a scazut si presiunea asupra ,,poporului,, politruc, prelungind agonia unei tari care e departe de ceea ce ar trebui sa fie.

  Nu e rau sa ai forta de munca de inalta calificare si buni meseriasi pe care sa-i platesti sub pretul pietei, nu? Ba care sa-ti mai si munceasca cu un alt tonus si in alt ritm, de multe ori cat doi/trei de-ai tai.

  Ce este pozitiv la aceasta alaturare, singura posibila, la rece vorbind? Faptul ca se aloca bani pentru proiecte concrete, un lucru bun, dar asa ceva ar fi trebuit sa fie facut de profesionistii statului tau, daca statul nu ar fi corupt si parazitat de ignoranti si insi slabi la minte. Stim care a fost pretul subteran platit pentru integrare, ca doar s-a intamplat. De ce trebuiau facute privatizari si nu bagati la puscarie cei care erau straini de interesul national, unelteau si fraudau uzinele, combinatele si fabricile românesti? Cine a proclamat nolens-volens ca TREBUIA facuta privatizarea? Au oare chinul si munca acelui popor care le-a ridicat sa nu fi contat chiar deloc? Si cu ce drept, când poporul român nu a investit pe nimeni cu acest drept?

  Parca nu prea exista un cadru legislativ adaptat ca multinationalele sa-si plateasca taxele pe care le platesc si firmele de un alt nivel. Ba mai sunt si o multime de chichite care au ramas neschimbate si asta nu de ieri de azi.

  Taranii români n-au prea fost ajutati sa se puna pe roate, mai mult praf in ochi, iar produsele lor se regasesc in piete si magazine intr-un procent insignifiant. Desi sunt superioase calitativ. Si atat de multe altele.

  Dar acum se ajunge la lucrurile grave, la ceea ce daca am pierde ne-am pierde pe noi insine. Fiindca tavalugul acesta nu are amintiri, doar interese materiale si o foame patologica de putere si bani. Iar pentru asta se vor folosi de cozile de topor de aici: corupti, ignoranti, nefericiti crescuti intr-o alta Lege decat cea a pamantului acesta.

  Avem armate si fortarete, iar tricolorul nostru inca flutura la hotare. Si in pieptul fiecaruia din cei care lasa semne, in mediul virtual, bate o inima. Apoi, intr-un ceas, lumea virtuala trece in cea reala, povestea capata chip si glas, ca asta iarna in Luna Lupilor ori ca mai -nainte când Diaspora a aratat Europei ca românii au ramas români.

  E bine ca si cei care s-au refugiat in paduri sa ni se alature. Fiindca prapadul ii va atinge, mai devreme sau mai tarziu, si pe ei.

  Vom purta aceasta campanie – impotriva coruptiei si impotriva celor care tintesc sa ne lepadam de ale noastre toate – impreuna. Si uniti vom invinge !

 5. HRISTOS A INVIAT!Europa si Romania ca ,,acum suntem europeni,, dupa ce Hristos a imbract-o si ia dat o identitate intre celelalte continente cea de crestina, de marturisitoare a Invierii a a declarat cu ceva timp in urma ca Dumnezeu a murit!El nu sa suparat ca nu este in firea Lui.Insa ia lasat libertatea sa-si implineasca idea si iata ca aduna mortii ,ca da semne ca si-a pierdut mintea.Nebun este cel ce zice ,Nu este Dumnezeu spune inteleptul Solomon.
  Daca s-ar vrea ceva autentic si cu efect vizibil, atunci va trebui sa avem curajul marturisiri ca Dumnezeu-Hristos este in mijlocul nostru,si sa raspundem a fost este si va fi in fiecare an Bisericesc cu o noua treapta, sa ridicam sceptrul lui Hristos prafuit, al voievozilor si sa gandim un sistem politic crestin cat putem la ora aceasta.Nu ca Hristos ar avea nevoie sa-l aparam ci iata noi avem nevoie sa fim aparati de El.Nu cred ca Sfantul Stefan ,Mihai Viteazu,Vlad Tepes sau marele ostas Transilvanean Ioan de Hunedoara nu ar avea o solutie pentru noi in vremurile acesta.
  Dar ai ascultam,oare credem ca sunt vii in ADN-ul nostru?Cat de fierbinte ai hemam in rugaciunile noastre?

 6. .
  Hristos ne spune si azi,
  ….,,12.Adevărat, adevărat zic vouă: cel ce crede în Mine va face şi el lucrările pe care le fac Eu şi mai mari decât acestea va face, pentru că Eu Mă duc la Tatăl.
  13.Şi orice veţi cere întru numele Meu, aceea voi face, ca să fie slăvit Tatăl întru Fiul.
  14.Dacă veţi cere ceva în numele Meu, Eu voi face.
  15.De Mă iubiţi, păziţi poruncile Mele.
  16.Şi Eu voi ruga pe Tatăl şi alt Mângâietor vă va da vouă ca să fie cu voi în veac,
  17.Duhul Adevărului, pe Care lumea nu poate să-L primească, pentru că nu-L vede, nici nu-L cunoaşte; voi Îl cunoaşteţi, că rămâne la voi şi în voi va fi!
  18.Nu vă voi lăsa orfani: voi veni la voi.,,………..(Sfânta Evanghelie după Ioan cap. 14) cat credem ca HRISTOS A INVIAT,vor spune faptele sau cum actionam dupa ADEVARAT,A INVIAT!

  Daca vom continua sa credem ca Romani sau Europeni,sa marturisim ,sa fim partasi si sa muncim la acest sistem care ne duce sub copaci unde sta maimuta,ca pamantul are miliarde de ani,cu semne de imbatranire,ca resursele sunt pe sfarsit. deci in consecinta e necesar sa reducem populatia, atunci vom vedea din 5 in 5 ani cum idea morti va prinde viata prin planurile Morti :Comunism,Sionism, Kalergii,Terorism,Satanism.antihrism!Alegerea si puterea este a noastra,daca stim unde si cum sa o folosim!

 7. Respect pentru tot ceea ce scrieti,domnule Razvan Codrescu .Cuvintele dumneavoastra sunt pline de sens,lamuritoare.

Comentariile sunt închise.