Cui folosește legalizarea prostituției? Femeilor? Tinerelor familii? Victimelor agresiunilor sexuale?

(În răspuns la propunerea fostului președinte T. Băsescu de legiferare a prostituției în România, ca pretinsă soluție pentru prevenirea cazurilelor de răpiri, viol și trafic de carne vie)

Am putea oare să acceptăm ca SURORILE sau FIICELE noastre să practice vreodată „meseria” de prostituată?

Dacă întrebarea ne jigneşte, atunci să recunoaştem că, validând prostituţia ca “meserie”, nu facem decât un act de nedreptate, considerând femeile care practică prostiţutia ca fiinţe de rangul al doilea, ce aparţin unei lumi subumane, vrednice de dispreţ, de exploatat şi de folosit ca marfă sau instrument de satisfacere a plăcerii bărbaţilor. Statul, ca şi oamenii care validează prostituţia, nu este produsul unei civilizaţii a dreptului şi a echitabilităţii, ci garant al ipocriziei, al violenţei, al încălcarii demnităţii umane şi a celor mai elementare drepturi.

Prostituția, legalizată sau nu, aduce cu sine sclavie, abuz și exploatare sexuală, inegalitate între sexe, abuz sexual asupra copiilor, criminalitate organizată, degradarea femeilor la stadiul de „obiect sexual” și multe alte rele care contravin interesului general al societății și interesului individual al persoanei.

NU VĂ LĂSAȚI ÎNȘELAȚI! Prostituția legalizată este o formă de sclavie.

De fiecare dată când plătești pentru o prostituată, finanțezi traficul de ființe umane. O sclavie modernă, cu contract, dar tot sclavie în esenţă, din moment ce răpeşte libertatea unor oameni. Orice societate ce acceptă reglementarea şi izolarea prostituţiei în bordeluri este complice la sclavie şi îşi educă membrii în sensul acceptării unui status inferior pentru femeile care ajung în situaţia de a se vinde/ a fi vîndute. Orice individ care abdică de la simţul său critic, de la raţiunea care ar trebui să-i spună că libertatea nu poate fi apanajul de tip aristocrat al unor exemplare umane, orice astfel de fiinţă negînditoare la aproapele său este complice la ordinea statală care permite perpetuarea sclaviei.

Prostituţia constituie în întreaga lume un factor de imoralitate care conduce la DEGRADAREA fiinţei umane, la eşecul civilizaţiei.

Legiferarea bordelului constituie una dintre cele mai perfide şi eficace strategii pentru a submina existenţa unui stat, a intereselor sale fundamentale pe care politicienii s-au angajat în faţa cetăţenilor să le apere. Votarea unei asemenea legi nu poate fi văzută decât ca mărturie a degradării morale sau ca un act de înaltă iresponsabilitate politică, de corupţie sau de trădare a intereselor unei naţiuni.

Website-ul www.antiprostitutie.ro oferă detalii despre miturile care înconjoară prostituția legalizată și experiența din țări care au adoptat asemenea soluție legislativă. Și care au renunțat la ea!

PS:

Cu greu poate fi concepută o mai mare ofensă la adresa femeii decât propunerea lui Băsescu, mai ales făcută în acest context și în aceste condiții.

 

Asociația Pro Vita București


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost